Balıkesirli Üniversitelilerden Duyarlılık Örneği

Balıkesir Üniversitesi Kepsut Meslek Yüksekokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk bilinciyle örnek iki projeye imza attı. Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Programı 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Müge Özaydın danışmanlığında gerçekleştirdikleri çalışmalarla hem hayvan sevgisini hem de deprem bilincini vatandaşlarla buluşturdu.
Çocuklar İçin Renkli Anlar, Hayvanlar İçin Umut
“Patili Dostlar” adlı proje ile Esas 10 Burda AVM’de çocuklara hayvan figürlü boyama etkinlikleri düzenlenerek eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı. Etkinliğin amacı yalnızca eğlence değil; sokak hayvanlarına mama dağıtarak farkındalık yaratmak ve katılımcılara hayvan sevgisi aşılamaktı. Proje, özellikle aileler ve çocuklardan yoğun ilgi gördü.
Deprem Bilinci Geliştiren Eğitim Standı
Öğrenciler ikinci projede ise “Deprem Geçecek, Hayat Devam Edecek” mesajıyla toplumda afet bilincini artırmayı hedefledi. Zorunlu deprem sigortasının (DASK) önemi üzerine bilgilendirici içerikler hazırlayan gençler, vatandaşlara sigortanın hayat kurtarıcı etkisini anlattı. Stand alanını ziyaret edenler, hem pratik bilgiler edindi hem de olası afetlere karşı bilinçlenme fırsatı buldu.
Gençlikten Topluma Anlamlı Katkı
Her iki proje de toplumla doğrudan temas kurarak hem sosyal sorumluluğun hem de üniversite gençliğinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Öğr. Gör. Müge Özaydın, projelerin yalnızca birer ders çalışması değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyal duyarlılıklarını geliştiren yaşam deneyimleri olduğunu belirtti.