
Aydeniz Et Balıkesirspor’da Yusuf Şimşek’in göreve gelmesiyle birlikte toplanan puanlarla artan ligde tutunma umutları, Altay karşısında ortaya konulan yetersiz oyuna anlayışının getirdiği 3-0’lık yenilgi ile birlikte yerini karamsarlığa bırakmaya başladı. Balkes’in sezonun ilk bölümüne göre 3 puan daha az toplamasın yanı sıra kalan haftalarda puan cetvelinin üst sıralarında yer alan takımlarla karşılaşılacak olması camiayı tedirgin ediyor.
Yusuf Şimşek döneminde, 6 maçta alınan 2 galibiyet ve 4 beraberlikle toplanan 10 puanın getirdiği moralle Altay karşısına çıkan Aydeniz Et Balıkesirspor, umduğunu bulamadı.
Son haftalarda yükselen grafiğiyle Spor Toto 1. Lig’in iyi top oynayan ekipleri arasında gösterilen Altay’ın bilinen oyun anlayışı karşısında çözüm üretmekte zorlanan kırmızı-beyazlı ekipte üst üste gelen bireysel hatalar, konuk ekibin ilk 45 dakikayı 2-0 önde tamamlamasına yetti.
YUSUF HOCA ATILDI
İlk devrenin son dakikasında yaşanan taç pozisyonu nedeniyle hakemlere uzun süre itiraz ettiği için tribüne gönderilen Aydeniz Et Balıkesirspor’un yokluğunda, maçın ikinci bölümünde yapılan oyuncu değişiklikleri de sahadaki görüntüyü değiştirmeye yetmedi. Maçın son uzatma dakikasında Cebrail Karayel ile bir gol daha bulan Altay, sahadan 3-0 galip ayrılırken, Yusuf Şimşek yönetimindeki Balkes de ilk yenilgisini aldı.
Aydeniz Et Balıkesirspor’un Cihat Arslan ile yollarını ayırmasının ardından ilk olarak Akhisarspor karşılaşmasında takımın başında sahaya çıkan Yusuf Şimşek, 3-0’lık galibiyetin ardından, Menemenspor deplasmanında 1-1 beraberlikle döndükten sonra Bursaspor maçının da 3-0 kazanılmasıyla, Balkes’e baharı erken getirdi.
Sonraki haftalarda Beypiliç Boluspor, Ankaraspor ve Adanaspor gibi küme düşme yolunda direkt rakip olan takımlarla oynanan maçlarda beraberlikle yetinen kırmızı-beyazlılar, kendi sahasında oynadığı maçta Altay’a 3-0 yenilerek, sezonun son 8 haftasına 26 puanla, 15’nci sırada girdi.
3 PUAN DAHA AZ TOPLANDI
Spor Toto 1. Lig 2020-2021 Sezonu ilk 9 haftasında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 13 puan toplamayı başaran Aydeniz Et Balıkesirspor, 11 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 13 gol görmüştü. Balkes, ilk devrenin son 9 haftasında ise sadece 3 puanı hanesine yazdırabildi.
Kırmızı-beyazlılar, sezonun ikinci bölümünde aynı rakiplerle oynanan 9 maçlık periyotta ise 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alıp, 10 puan toplayarak, sezonun ilk devresine göre 3 puan dezavantajlı duruma geçti. Bu süreçte 10 gol atan Balkes, kalesinde de 10 gol gördü.
LİG MARATONU ZORLAŞIYOR
Spor Toto 1. Lig 27. Hafta’sında deplasmanda oynanacak Bereket Sigorta Ümraniyespor müsabakasıyla birlikte çok daha zorlu bir maç maratonuna girecek olan Aydeniz Et Balıkesirspor, puan cetvelinin üst sıralarında yer alan ve şampiyonluk ya da Play-Off kovalayan takımlarla karşı karşıya geleceği maçlardan puan çıkarmaya çalışacak.
“AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUZ”
Kaybedilen puanların üzüntüsünü fazlasıyla yaşayan kırmızı-beyazlı taraftarlar, “Erken bahar, bizi yanıltmış olmasın. Önceki haftalarda kazanılan puanların anlam ifade edebilmesi için acil olarak maç kazanıp, psikolojik olarak rahatlamamız gerekiyor. Aksini düşünmek bile istemiyoruz” diyerek, tedirginliklerini dile getirdi. İrfan DUROĞLU