Yayınlanma Tarihi :

Balya Belediyespor lideri devirdi

Balya Belediyespor lideri devirdi

Balıkesir 100. Yıl Kuva-yi Milliye Süper Amatör Lig A Grubu zirve mücadelesinde Adaspor’u 2-1 yenen Balya Belediyespor, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Gaziosmanpaşaspor deplasmanından 7-0 galip dönen Susurlukspor ise avantajını 6 puana çıkardı.

A Grubu’nda haftaya lider olarak giren Adaspor ile Balya Belediyespor, Balya İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldi. İlk devresi golsüz sona eren mücadelenin 80’nci dakikasında Oğuzhan Salur’un golü Adaspor’u 0-1 üstünlüğe taşıdı. Balya Belediyespor, bu gole 88’nci dakikada Cengiz Başkır ile karşılık verdi.

Müsabakanın ilk uzatma dakikası oynanırken, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturan Suat Akman, skoru 2-1 yaptı.  Balya Belediyespor’dan Erdi Arslanbay, Adaspor’dan ise Mehmet Gençer kırmızı kart görmesiyle iki takım da mücadeleyi 10’ar oyuncuyla tamamlarken, 3 puan Balya Belediyespor’un oldu.

Bu sonuçla 29 puana ulaşan Balya Belediyespor, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bir maçı eksik Adaspor ise 27 puanla ikinci basamağa geriledi.

B Grubu lideri Susurlukspor, Gaziosmanpaşaspor engelini İbrahim İçuz, Şükrü Furkan Sağlam, Tamer Cingöz, Umut Donat (3) ve Ekrem Öğüt’ün golleriyle 0-7’lik skorla aşıp, puanını 38’e yükseltirken, en yakın rakibi Yakupköyspor’un Avşaspor ile 2-2 berabere kalmasıyla da puan farkını 6’ya çıkardı. İrfan DUROĞLU

Balıkesir 100. Yıl Kuva-yi Milliye Süper Amatör Lig 14. Hafta maçlarının sonuçları:

A GRUBU

Balya Belediyespor 2-1 Adaspor

Havran Belediyespor 0-1 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor

Altınovaspor 2-2 Sındırgı Belediyespor

Gömeç Belediyespor 2-0 2008 Yenimahallespor

Balıkesir Yıldızspor 2-0 Bigadiç Belediyespor

Küçükköyspor 1-0 Dursunbey Belediyespor

B GRUBU

Gaziosmanpaşaspor 0-7 Susurlukspor

Yakupköyspor 2-2 Avşaspor

Bandırma Sanayispor 1-0 Marmara Adalar Belediyespor

Yeni Sanayispor 3-0 Şabanlarspor

Erdekspor 3-0 Bandırma 100. Yılspor (Hükmen)

Kepsut Belediyespor 3-0 Köylüköyüspor (Hükmen)

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP