BIST 100
10.728,78 1,14%
DOLAR
42,0579 0,30%
EURO
48,9100 0,20%
GRAM ALTIN
5.530,36 -0,77%
FAİZ
40,62 0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,50 -0,93%
BITCOIN
110.909,00 1,22%
GBP/TRY
56,0547 0,17%
EUR/USD
1,1621 0,03%
BRENT
65,90 -0,14%
ÇEYREK ALTIN
9.042,14 -0,77%
Balıkesir Parçalı Bulutlu
Balıkesir hava durumu
20 °

Bireysel sulama sistemlerinde hibe limiti arttırıldı

Sulama

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Ekber Gün, bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limitinin bir milyon liradan üç milyon liraya çıkarıldığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin’ Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Gün, “Tebliğde yapılan değişiklikle bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti bir milyon liradan üç milyon liraya çıkarıldı. 2024 yılı hibe programına 9 Ocak’tan itibaren 45 gün içinde başvurular alınmaya başlayacak. Yapılan tebliğ değişikliği ile tarımda kullanılan suyun etkin kullanımını sağlayan, Modern Basınçlı Sulama Sistemlerine olan başvurunun artması, daha rekabetçi bir ortamın oluşması amaçlanıyor.

Ayrıca, bütçeden ayrılan ödeneğin kullanılması, yüzde 50 hibe desteği oranından azami bir şekilde istifade edilmesi, hibe program iş süreçlerinin kısaltılması ile üretim sezonu içerisinde sistemin çalışır vaziyette olmasının hedeflendiği bildirildi” diye konuştu. Tarım Orkam-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ekber Gün, açıklamasının sonunda şu temenni de bulundu: “Umuyor ve diliyorum ki; bireysel sulama desteğinden yararlanan üreticiler, ürettiklerini rahatça paraya dönüştürürler. Böylece ülkenin üretenleri emeğinin karşılığını alır ve tüketicilerde daha rahat tüketirler.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?