Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyetin 100. yılına belediye emekçileri parasız girmiştir”

Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Edremit halkının değerli

Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Edremit halkının değerli oyları seçtiği Belediye Başkanının, Edremit’in halkına hizmet eden belediye işçilerine ve memurlarına 27 Ekim Cuma günü de ödeme yapmayarak, yine beş kuruşsuz bir şekilde Cumhuriyetin 100. yılına milli bayrama götürdüğünü söyledi.

Ovalı, “Edremitli hemşerilerimizden dileğimiz bizimle empati kurmalarıdır. Açıkçası bizler kamuda çalışıyoruz, geçtik alnımızın teri olan aylığın gününde yatırılmasını, 29 Ekim en önemli milli bayramımız. Bin 400-bin 500 çalışanım var diye öğünen Belediye Başkanının emekçilerin çocukları, yarın görevli olarak Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına okullarında harçlıksız gidecek. Cumhuriyetin 100 yılına belediye emekçileri parasız girmiştir. Bu durumu DİSK olarak doğru bulmuyor ve kınıyoruz.

Belediye Başkanı, belediyedeki kadrolu işçilerle yaptığı toplantıda kendisinin belediye başkanı olma sıfatı ile belediyede çalışan kadrolu işçi ve memurların başkanı ve işvereni olduğunu, şirket işçilerinin işvereninin ise Edremit Personel A.Ş. diye bir şirketin olduğunu söylediği toplantıda maaşları gününde ödemekle ilgili hiçbir şey konuşmadan vaat edip zam olarak dağıtacağını söylediği zam ortada yoktur. Yoku şimdilik bir kenara bırakalım geçmişte çoğunlukla gününde yatırılan Edremit Belediyesinde ki kadrolu işçilerin 29 Ekim bayram ikramiyesini de bu kere yine ödememiştir. Konuyla ilgili olarak iş müfettişi çağırılmış, suç duyurusu yapılmıştır.

Maaşların eksik kalan bölümlerinin ve 15 Kasım tarihindeki maaş ödemelerinin eksiksiz olarak yatırılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Bu ayda eğer maaşlar gününde yatmayacak olursa üyelerimiz ve memur arkadaşlarımızla birlikte hakkımızı aramak için eysemsellik dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi. Bilge Yurdusev