
Balıkesir’de unutulmaya yüz tutmuş yorgan dikim sektörü Nilüfer Yorgan işletmesi ile gün yüzüne çıkmaya çalışıyor. İşletme çalışanları İsmail Şahin ve Davut Aydın sektöre yıllarını verdiklerini belirterek profesyonel ve güvenilir yorgan dikim hizmeti veriyor.
Tamamen doğal ve el dikimi olan yorganlar, İsmail Şahin ve Davut Aydın’ın ellerinde hayat buluyor. İşletmede her isteğe göre yorgan dikilip satışa sunuluyor. İşletmede özellikle elyaf yorgan ve yün yorgan dikimi talebi daha fazla oluyor. El işi isteyen, ince iş olan ipekli yorgan dikimi ise talep olmaması nedeniyle artık yapılmıyor. İşletmenin aynı zamanda nevresim ve battaniye gibi ürün çeşitleri de bulunuyor.
Nilüfer Yorgan Avrupa’da
İnternet satışı olan Nilüfer Yorgan işletmesinin çalışanı İsmail Şahin, yaz mevsiminde Türkiye sınırları dışına açılarak Avrupa’ya, yün alez dikimi yapılıp satıldığını ekliyor. Sektör yaz mevsiminde hareketlilik kazanıyor.
“İpekli yorgan dikimi artık yapılmıyor”
İsmail Şahin, “ Şu anda tamamen mitil yorgan dikiyoruz. Bu yorgana düz dikiş işlemi yapıyoruz. El işi isteyen ince iş olan ipekli yorgan dikimi artık yapılmıyor. Eskisi kadar talep kalmadı ona. İstek olmayınca biz bile dikmeyi unuttuk desem yeridir. Eski zamanlarda arabalarla yorgan çeyizi olurdu. Artık o da kalmadı. Şimdilerde yeni evlenen çiftler hem hazır alıyor hem de nevresim takımının içinde oluyor. Yorgan dikme mesleğinin son günlerini yaşıyoruz. Çıraklıktan yetişecek eleman da bulunmuyor artık sektörde” dedi.