Yayınlanma Tarihi :

Eğitim-Sen’den ‘İtibardan Olur Çaydan Tasarruf Olmaz’ Tepkisi

Eğitim-Sen’den ‘İtibardan Olur Çaydan Tasarruf Olmaz’ Tepkisi

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne ilişkin bir açıklama yaptı. Genelge gerekçe gösterilerek, öğretmenlerin okullarda bir bardak sıcak suya dahi erişimlerinin engellendiği iddia edildi. Eğitim-Sen, bu durumun öğretmenler üzerinde olumsuz bir etki yarattığını vurguladı.

“Ekonomik Krizin Bedelini Emekçiler Ödüyor”

Sendika açıklamasında, ekonomik politikalara da dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Vergileri artırıp, ücretleri baskılayan ekonomik anlayış, toplumu ekmeğe muhtaç hale getirdi. Biz emeğiyle geçinenler, yaratılan ekonomik koşullar nedeniyle zaten zorunlu tasarruf yapıyoruz.”

“Tasarrufu Harcamaları Savuranlardan Bekliyoruz”

Kamu kaynaklarının etkin kullanılmamasına tepki gösteren Eğitim-Sen, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Sorumlusu olmadığımız bir krizin mağdurları olarak, tasarrufu har vurup harman savuranlardan bekliyoruz. İtibardan olur, çaydan tasarruf olmaz.”

Eğitim-Sen’in açıklaması, öğretmenlerin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP