
İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli bireylerin hayatın her alanında karşılaştığı güçlüklerin yalnızca kişisel bir mücadele olmadığını, toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Yörük, engelli bireylerin haklarına ve yaşam koşullarına yönelik politikaların güçlendirilmesinin, demokratik bir toplumun temel gerekliliği olduğunu söyledi.
“Gerçek Eşitlik, Gündelik Hayattaki Engellerin Kaldırılmasıyla Sağlanır”
Yörük, Türkiye’de engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri ve sosyal yaşam alanlarında hâlâ önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Sadece farkındalık mesajlarıyla değil, uzun vadeli politikalar ve güçlü bir devlet yaklaşımıyla çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Yörük, şu ifadeleri kullandı:
“Engelsiz bir Türkiye ancak hak temelli bir anlayışla mümkün olur. Engelli yurttaşlarımızın karşılaştığı sorunlar ertelenemez; tüm kurumların sorumluluk alması şarttır.”
“Balıkesir’i Erişilebilir Bir Kent Yapmak İçin Hazırız”
Balıkesir’in büyüyen kent yapısı içinde engelli bireylerin şehir yaşamına tam katılımını sağlayacak adımların hızla atılması gerektiğini ifade eden Yörük, özellikle şehir planlamasında erişilebilirlik standartlarının artırılmasına dikkat çekti.
Yörük, açıklamasında kaldırımların düzenlenmesi, toplu taşıma araçlarının erişilebilir hale getirilmesi, sosyal tesislerde engelli dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve yeni kamu binalarında erişilebilirlik kriterlerinin zorunlu tutulması gerektiğinin altını çizdi.
“Balıkesir’in örnek bir kent olması için yapılacak her çalışmayı desteklemeye hazırız. Erişilebilirlik bir lütuf değil, temel bir haktır.” dedi.
“Engelli Bireylerin Mücadelesi Toplumsal Dayanışmanın Gücünü Gösteriyor”
Engelli bireylerin sosyal hayatta karşılaştığı zorlukların, destek mekanizmalarının yetersizliğine işaret ettiğini ifade eden Yörük, toplumun tüm kesimlerinin dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Engelli vatandaşların çalışma hayatından sosyal yaşama kadar pek çok alanda verdikleri mücadelenin saygıyı ve güçlü desteği hak ettiğini belirten Yörük, toplumsal vicdanın ölçüsünün bu dayanışma anlayışıyla ortaya çıktığını vurguladı.
“3 Aralık, Çözüm Üreten Bir Farkındalık Günü Olmalı”
Mesajının sonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sadece farkındalık değil, aynı zamanda çözüm odaklı yaklaşımların konuşulduğu bir gün olması gerektiğini belirten Yörük, şu temennide bulundu:
“Engelli bireylerin sesine kulak veren, onların mücadelesine destek olan, herkes için eşit ve erişilebilir bir Türkiye inşa etmeye katkı sunan bir 3 Aralık diliyorum.”

