BIST 100
10.924,53 -1,34%
DOLAR
42,2130 0,24%
EURO
48,8961 0,49%
GRAM ALTIN
5.434,09 0,83%
FAİZ
39,87 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,72 1,06%
BITCOIN
101.761,00 -0,48%
GBP/TRY
55,6260 0,42%
EUR/USD
1,1566 0,16%
BRENT
63,63 0,39%
ÇEYREK ALTIN
8.884,74 0,83%
Balıkesir Kapalı
Balıkesir hava durumu
12 °

“Esnaf, bayrama hazır”

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, vatandaşlara esnaflara sahip çıkma çağrısında bulundu. Esnafların Kurban Bayramına hazır olduğunu ifade eden Erdem, Ramazan Bayramında umduğunu bulamayan esnafın, bu bayramdan ümitli olduğunu belirtti. Erdem, çarşı pazar alışverişlerinde hareketlilik beklediklerini kaydetti.

Pandemi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle Ramazan Bayramı’nda beklediği satışı yapamayan esnaf ve sanatkarların Kurban Bayramı için ümitli olduğunu dile getiren Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, “Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında esnafımızın satışlarında büyük bir düşüş oldu, beklenen ciro elde edilemedi. Esnaf, önümüzdeki Kurban Bayramı’na umutla bakıyor” dedi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala çarşı pazar alışverişlerinin artacağını ve piyasanın hareketlenmesini beklediklerini belirten Erdem, “Bayramlar esnafımız için her zaman sevinç kaynağı olmuştur. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle esnafımız beklediği satışları elde edemedi. Ürünler vitrinlerde, raflarda ve depolarda kaldı. Normalleşme sürecinin de etkisiyle Kurban Bayramı satışların artmasını ve piyasanın hareketlenmesinden ümitliyiz. Hayvan besicileri, kurbanlıkları pazara sürerken bakkaldan manava, fırıncıdan pastacıya, kasaptan kuruyemişçiye, konfeksiyoncudan terziye, berberden kuaförlere kadar tüm esnaf hummalı bir şekilde çalışarak istenen hijyen şartlarını da yerine getirerek vatandaşların Kurban Bayramı için talebini karşılamaya hazır” diye konuştu.

“ESNAF, YÜZÜNÜN GÜLMESİNİ BEKLİYOR”

Öte yandan çarşı pazar alışverişlerinin de artmasının beklendiğini söyleyen Erdem, “Ülke genelinde milyonlarca aile, çocukları ve kendileri için bayramlık kıyafet, ayakkabı gibi alışverişler yaparken çarşı pazarda özellikle kolonya, çikolata, şeker, tatlı, kuruyemiş gibi ürünlerin satışlarında Ramazan Bayramına göre büyük bir artış yaşanması bekleniyor. En önemlisi Ramazan Bayramı’nda pandemi yasakları nedeniyle memleketlerine gidemeyen çok sayıda vatandaş da kara, hava ve demiryolları aracılığıyla aileleriyle özlem gidermek için hareket edecek. Aile büyüklerine hediyeler alınacak. Kurban Bayramı alışverişleri sayesinde çarşı pazardaki canlılık esnafın yüzünü güldürecek. Zor bir dönemden geçen esnafın yüzünün gülmesi için herkes bölgesinde ve çevresindeki esnafa sahip çıkarak bu bayramda mahallenin bekçisi konumundaki küçük esnafın yüzünü güldürmesini bekliyoruz” diye konuştu. Cengiz GÜNER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?