
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, esnaf ve sanatkarların “Bankalar gelirimize ortak oluyor” diyerek tepki gösterdiği yüksek POS cihazı komisyon oranlarına Merkez Bankası tarafından tavan getirildiğini söyledi.
Kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Erdem, “Buna göre; bankaların, kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye işyerlerinden alabileceği komisyon oranı en fazla yüzde 1.6 olabilecek. Karar 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak” dedi.
Daha önce bu oranını bankaların serbestçe belirleyebildiğini ve komisyonlar yüzde 3-4’lere kadar çıkabildiğini anımsatan Erdem, POS cihazlarından alınan komisyon oranlarına sınırlama getirilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Yeni düzenlemeyle esnaf ve sanatkarların pos yükü azalacak” dedi. Cengiz GÜNER

