BIST 100
10.565,74 -0,59%
DOLAR
42,2668 -0,01%
EURO
49,1330 -0,23%
GRAM ALTIN
5.551,47 -1,86%
FAİZ
40,24 0,10%
GÜMÜŞ GRAM
68,85 -3,15%
BITCOIN
95.938,00 0,76%
GBP/TRY
55,6866 -0,25%
EUR/USD
1,1621 -0,10%
BRENT
64,39 2,19%
ÇEYREK ALTIN
9.076,65 -1,86%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
-0 °

“Geleneklerimizi yaşatamaz duruma geldik”

KEMAL BÜYÜKIŞIK (6)

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, zamlara dikkat çekerek vatandaşın geleneklerini yaşatamaz hale geldiğini belirtti.

Yaşanan olumsuz gelişmenin toplumun hafızasında, tarihsel gelenek ve göreneklerinin yok oluşuna neden olacağını kaydeden Büyükışık, "İçinde bulunduğumuz günlerde halkımızın aşure yapma günleri olması nedeniyle maalesef malzeme alamaz ve yeteri kadar aşure yapamaz duruma gelindi. Ekonomik krizin bahane edildiği bu ortamın doğmasında sorumlu, ocağında aşure kaynatamayan vatandaş değildir. Dolayısıyla faturasını da vatandaş ödememelidir" dedi.

"Zamlar durdurulmalı hatta geri çekilmeli"

TÜKODER Başkanı Kemal Büyükışık “Yükselen enflasyon, döviz kurundaki artışlar, akaryakıt zamları, KDV-ÖTV harçları gibi tüketim vergilerinde yapılan artışlar maalesef raflara fazlasıyla yansıyor. Özellikle akaryakıta gelen gün aşırı zamlar, marketlerde de gün aşırı etiket değişmesine neden oluyor. Haliyle gıdalardaki artışlar, fahiş zamlar maaşlardaki artışı da eritti. Tüketici kaliteli, ekonomik, sağlıklı gıdaya erişemez duruma geldi, fahiş zamlardan dolayı tüm market ve alışveriş yerlerinde taklit ve tağşiş ürünler raflarda daha fazla yer almaya başladı. Durum böyle olunca gelenek ve göreneklerine bağlı bir toplum olmamız nedeniyle maalesef yaşatmak istediğimiz geleneklerimizi yaşatamaz duruma geldik” şeklinde konuştu.

Büyükışık, "Tasarruf yapılacak ise önce kamu kurumlarından ve yöneticilerden başlanmalıdır. Kaynaklar akıllı ve halk menfaatine uygun bir şekilde kullanılmıyor. Bu gidişata dur demenin zamanı ise ne yazık ki geçiyor. Zamlar durdurulmalı hatta geri çekilmeli. Ekonomik krizden çıkış yolları ve kaynakların doğru kullanılmasının politikalarının oluşturulması gerekiyor. Herkes kazancına ve varlığına göre elini taşın altına koymalı" dedi. Fatma Uysal

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?