
İMO Balıkesir Şubesi üyeleri, Marmara depreminin 19. yılı nedeniyle depreme dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için kan bağışında bulundu.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) üyeleri dün gün boyunca Büyükşehir Belediye binasının arka sokağında bulunan Kızılay Kan Bağışı birimine kan bağışında bulundu.
Kan bağışını geleneksel hale getirdiklerini anımsatan İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, yaptığı açıklamada 17 Ağustos 1999 depremini hatırlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını belirtti.
“İÇLER ACISI DURUMDAYIZ”
İMO Şube Başkanı Özcan, “17 Ağustos 1999 depremini hatırlatmak ve farkındalık amacıyla her yıl 17 Ağustosta kan bağışında bulunuyoruz. Bilindiği gibi gündemde imar affı var. Bakan, yaptığı açıklamada Türkiye’deki 26 milyon konut stokunun yüzde 35’nin imara uygun olduğu ifade etti. Bu da yapı stokunun yüzde 65’i mühendislik hizmeti görmemiş görse bile yapılan değişikliklerle ne ifade ettiğini bilmediğimiz yapılar var, anlamına geliyor. Biz İnşaat Mühendisleri olarak bu yüzde 65’lik stokla ilgili nedir ne değildir depreme dayanıklı mıdır? Güçlendirilmesi mi gerekiyor yeniden yapılması mı gerekiyor. Bu stoklarla ilgili hiç bir şey yapamıyoruz.
En azından kan stokumuza bir faydamız olsun dedik ve bu etkinliği yaptık. Depremin üzerinden 19 sene geçmesine rağmen hala aynı şeyleri sorguluyoruz. Bunları değerlendirme durumunda kaldığımız için şu anda ki durumumuzun içler acısı olduğunu ifade ediyoruz” dedi. Cengiz GÜNER

