Yayınlanma Tarihi :

Nurgül Küçük’ten Cilt Bakımının Püf Noktaları

Nurgül Küçük’ten Cilt Bakımının Püf Noktaları

Cilt bakımı hakkında merak edilen her şeyi Kuaför ve Güzellik Uzmanı Nurgül Küçük sizler için anlattı. “Cildinize önem vermeniz geleceğinize yaptığınız yatırımı gösterir” diyen Küçük, sağlıklı bir cilt için neler yapılması gerektiğine değinerek önerilerde bulundu.

19 yıldır güzellik sektörünün içinde olan 13 yıldır da kendi işinin patronu olan Nurgül Küçük, kendini sürekli geliştirerek Balıkesir’de marka olmayı başaran isimlerden. Hemcinslerini güzelleştirmekten büyük bir keyif aldığını ifade eden Küçük, tecrübesini ve bilgisini kadınlarla paylaşmayı çok seviyor.

15 yaşında kuaförlük sektörüne atıldığını belirten Nurgül Küçük; “Bir süre çalıştıktan sonra kendi yerimi açıp kendi işimin patronu olmaya karar verdim. 19 yıldır alanımda kendimi sürekli geliştirdim ve sadece kuaför değil aynı zamanda güzellik uzmanlığı da yapıyorum. 2010 da kendi salonumu açtım ve hala çalışma hayatıma devam ediyorum. Bir kadın olarak hemcinslerimi güzelleştirmekten büyük keyif alıyorum. Kadın kadının yurdudur” dedi.

“Şu sıralar gündemimiz cilt bakımı” diyen Nurgül Küçük;

“Kimler cilt bakımı yaptırabilir, kimler hangi cilt bakımını yaptırmalı, kimler cilt bakımı yaptıramaz. Cilt için doğru teknik ve içerikler nelerdir, cildinizin neye ihtiyacı var, cilt bakımı ne sıklıkla yaptırılmalı ve faydaları nelerdir gibi sorulara cevap vereceğim.”

Cildinize önem vermeniz geleceğinize yatırım yaptığınızı gösterir.

Günlük su ihtiyacınızı karşıladığınız, güneş kreminizi sürdüğünüz  ve gereken nemi verdiğiniz taktirde cildinize en önemli yatırımı yapıyorsunuz demektir. 20’li yaşlarda cilt bakımına başlamanız gerekmektedir. Vücudunuzdaki kolojen miktarı yaş aldıkça azalır yüzde leke, akne, milya gibi birkaç problem ortaya çıkabilir. Bunların bazıları ergenlikte ya da yetişkinlikte de olabilir.

Ne yapmamız gerekir:

-Yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmeliyiz. Alkol, sigara, yağlı yiyecekler yüzümüzde sivilce ve yağlılık oluşumuna neden olabilir.

-Düzenli olarak cildimizi temizlemeli ardından tonikleyip nemlendirerek günlük rutin oluşturmalıyız.

-Güneşe çıkmadan mutlaka 50 faktörlük güneş koruyucu krem kullanmalıyız. Eğer kullanamzsak güneş lekeleri oluşabilir.

-3 haftada bir mutlaka uzman tarafından cilt bakımı yaptırmalıyız. En iyi ürün ve işlem için mutlaka uzmanınıza danışın.

En önemlisi de şu, Ozonlu Medikal Cilt Bakımı. Ozonun bir çok tedavi yöntemi ve tedavi edici özelliği mevcut. Biz salonumuzda Ozonlu Medikal cilt bakımını tercih ediyoruz.

Ozonlu Medical cilt bakımı bir çok soruna çare oluyor bunlar nelerdir:

-Mantara iyi geliyor, iyileştiriyor.

-Akneli ciltlere iyi geliyor.

-Lekeli ciltlere iyi geliyor.

-Cildi dezenfekte etmeye yarıyor.

-Bakteri ve virüslerin yok olmasını sağlıyor.

-Sedefe ve egzamaya iyi geliyor.

-Cildi yeniliyor.

Ozonlu Medikal cilt bakımı yaptırdığınızda cildinizin yenilendiğini, temiz, ferah genç ve pürüzsüz bir cilde kavuştuğunuzu fark edeceksiniz.

Şunu unutmayın susuz kalmış bir tarla kurur ve çatlar. Burada en büyük rol bol su içmek ve cildinize iyi bakmak. 20’li yaşlarda cildine bakan birinin 50-60 yaşlarına geldiğinde daha dinamik bir cilt yapısı olur. Fakat bakmayan cildini önemsemeyen biri daha yaşlı bir görüntüye sahip olur. Şeyma Kızıler

Kaynak : Şeyma Kızıler

YORUM YAP