
Pazartesi günleri Karaoğlan Mahallesinde kurulan Balıkesir merkezin en ufak pazarlarından biri olan Pazartesi Pazarına alışverişe gelen vatandaşlarla pazarcı esnafı, pazaryerinin üstünün kapatılmasını talep etti.
Pazarcı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşların ortak açıklamaları şöyle: “Kışın soğuk, yağmur ve kar altında alışveriş yapıyoruz. Yazın ise sıcak ve güneşin altındayız. Karesi Belediyesinden pazaryerinin üstünün bir an önce kapatmasını istiyoruz.”
Düzenli olarak Pazartesi Pazarında sergi açan pazarcı esnafı Hüseyin Gülmez, sıcak, soğuk, yağmur ve kar altında tezgah açtıklarını belirterek, pazaryerinin üstünün kapatılmasını talep etti.
Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel ise; mahalle sakinlerinin komşu mahallelerde yaşayan vatandaşların ve çarşı esnafının Pazartesi Pazarından alışveriş yaptığını söyledi.
Pazara gelen vatandaşların ve pazarda tezgah açan esnafın, kışın soğuktan, kar ve yağmurdan, yazın da sıcaktan etkilendiğini belirten Muhtar Temel, “Mahallede bulunan vatandaşlarımla görüşüyorum. Hepsi pazaryerinin üstünün kapatılmasını istiyor. Pazaryerinin üstünün kapatılması, yerel seçimlerde seçim pazarlığı konusu olacak. Hangi aday pazaryerinin üstünü kapatmayı vaat ederse, mahalle sakinlerimle ona oy vereceğiz. Bende Karaoğlan Mahallesi Muhtarı olarak söz veren aday için Balıkesir’de mahalle, mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşıp, söz veren adayın ful çıkarması için elimden geldiğince çalışacağım” dedi.
Temel, konuşmasında mahalle sakinlerinin Pazartesi Pazarının üreticilerin, köylünün pazarı olmasını istediğini de sözlerine ekledi. Cengiz GÜNER