
Demokrat Parti’nin il kongresinde iki rakibini geride bırakarak İl Başkanı seçilen Işın Gümüşyay, siyasette ilke imza atarak, ilk kadın il başkanı oldu. Gümüşyay, “Balıkesir’de bir ilke imza atıp, kadın il başkanı olarak hizmet etmek istiyorum” dedi.
Demokrat Parti’nin il kongresinde 4 yıldır başkanlık görevini sürdüren Tamer Alver ve Erol Taşkesen’i geride bırakarak il başkanlığına seçilen Işın Gümüşyay, Balıkesir’de siyasette ilk kadın başkanı oldu.
2005 yılında Kadın Kolları Başkanlığını üstlenen Gümüşyay, daha sonraki yıllarda partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Gümüşyay “Allah’ın lütfu sizlerin desteği ile Balıkesir’de bir ilke imza atıp, kadın il başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Demokrat Parti imece usulü ile kurulan, yeter söz milletindir ilkesini iliklerine kadar hissettirmiş bir millet hareketidir. İşte ben de bu ilkeden hareketten yola çıkarak, sizlerin bugüne kadar taşıdığınız bayrağı çok çalışarak, ter dökerek, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayarak parti ile milletimizi bütünleştireceğim. Siyasette netice almanın önemli faktörlerinden biri de kadın elidir. Buradan kadınlarımıza sesleniyorum. Benimle yollara düşmeye var mısınız? Var mısınız, terlemeye, yorulmaya? Çok çalışacağım, ayrımcılık yapmayacağım, tüm partililerimizi kucaklayacağım. Bizim felsefemizde hürriyet var, iman var, inanç var, şükran var, Allah rızası var. Sizleri mahcup etmeyeceğime söz veriyorum” dedi.
İŞTE YENİ YENİ YÖNETİM
Demokrat Parti’nin yeni il yönetiminde Nirgül Acar, Ali Rıza Deniz, Nuray Çelik, Barış Atikbay, Yusuf Kültozatan, Nesibe Gürtekin, Aynur Duyar, Mustafa Şener, Gülseren Kula, Hasan Bacakoğlu, Cengiz Günhan, Hasan Özdamar, Hasan Işık ve Mustafa Aksoy yer aldı.
Ahmet Tuna, Hasan Kızılırmak, Yakup Doğan, Ali Rıza Yalçın, Serkan Çoban, İsmail Alkan ve Saygı Çetin disiplin kurulunu oluşturdu. Seçimle 51 kişilik büyük kongre delegeleri de belirlendi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de büyük kongre delegesi oldu. (Haber Merkezi)

