BIST 100
10.208,76 -1,56%
DOLAR
41,9207 0,17%
EURO
48,9065 -0,21%
GRAM ALTIN
5.727,34 -1,65%
FAİZ
40,62 0,05%
GÜMÜŞ GRAM
69,89 -4,21%
BITCOIN
106.977,00 -0,07%
GBP/TRY
56,3083 0,06%
EUR/USD
1,1655 -0,27%
BRENT
61,29 0,38%
ÇEYREK ALTIN
9.364,20 -1,65%
Balıkesir Parçalı Bulutlu
Balıkesir hava durumu
23 °

Türk Ocakları’ndan Azerbaycan’a destek

Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, Türkiye’nin hem tarihi hem de uluslararası hukuk bakımından haklı olan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yanında yer aldığını  ve almaya da devam edeceğini söyledi.

Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, yaptığı yazılı açıklamayla Azerbeycan’a destek verdi. Korucuoğulları, “Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde, arkasındaki güçlerin yardımıyla Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı ve çevresindeki toprakları işgal eden Ermenistan, 27 Eylül 2020 Pazar sabahı, yine haddini aşarak bir saldırıya kalkıştı. Azerbaycan topraklarına yönelik bu saldırıda sadece askeri unsurlar değil siviller de hedef alındı. Naftalan ilçesine bağlı Kaşaltı köyünde, tamamı aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti; 19 sivil de yaralandı. Bunun üzerine Azerbaycan ordusu, cepheye yakın bölgelerde yaşayan sivil halkın güvenliğini sağlamak için karşı saldırı başlattı. Ermenistan ordusu, bölgede görev yapan Türk gazetecileri de hedef aldı. Kapanlı köyü yakınında çekim yapan AA ve TRT ekibi saldırıdan son anda kurtuldu. Kahraman Azerbaycan ordusu, had bilmezlere hak ettikleri cevabı vermeye devam etmektedir. Dağlık Karabağ’ın korsan Cumhurbaşkanından feryatlar yükselmektedir.

Türk Ocakları olarak Türk devletlerini Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz. Memnuniyetle belirtmeliyim ki kısa bir süre önce, Türk Keneşi Genel sekreteri Bagdad Amrayev, bu meselede Azerbaycan’ın yanında olunduğu mesajını verdi. Çünkü bizler, dost ve müttefik ülkeler değiliz; kardeşiz. Yaşasın Türk Devletlerinin Dayanışması, Var Olsun Can Azerbaycan” dedi. Çiğdem AKBAY

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?