
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından ‘Uluslararası Ebeler Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı.
Uluslararası Ebeler Günü etkinliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Yörük ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Gülcü Bulmuş, açılış konuşmalarını yaptı.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’da programda bir konuşma yaparak, ebelerin doğum öncesinden başlayarak hayatın ilk anında ve sonrasında hem anne sağlığı hem de bebeklerin sağlıklı gelişimi için önemine vurgu yaptı.
Rektör Oğurlu, program vesilesiyle Ebeler Günü’nü de tebrik ederken, fakülte personeli ve öğrencileri adına Dekan Prof. Dr. Funda Gülcü Bulmuş’a da çiçek takdim etti.
Programda daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Öznur Yaşar’ın moderatörlüğündeki etkinlikte BAÜN Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Mehmet Çakar tarafından ‘Afetlerde Triyaj’, Atatürk Şehir Hastanesinden Ebe Nevra Koç tarafından ‘Afetler Ebelik Hizmeti Hatay Örneği’ ve Atatürk Şehir Hastanesinden Ebe Songül Deniz tarafından da ‘Afetler Ebelik Hizmeti Antakya Örneği’ başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Bilge Yurdusev

