BIST 100
10.576,06 1,04%
DOLAR
41,9762 0,06%
EURO
48,7766 0,09%
GRAM ALTIN
5.446,52 -2,17%
FAİZ
40,59 -0,07%
GÜMÜŞ GRAM
65,14 -0,97%
BITCOIN
107.798,00 -2,76%
GBP/TRY
56,1083 -0,05%
EUR/USD
1,1611 0,09%
BRENT
62,52 1,96%
ÇEYREK ALTIN
8.905,05 -2,17%
Balıkesir Parçalı Bulutlu
Balıkesir hava durumu
20 °

Vali Şıldak: Balıkesir ziyareti tarihe mal olmuştur

Vali Hasan Şıldak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir Hutbesinin hayatında yaptığı ilk ve tek camii içi konuşma olduğunu söyledi. Şıldak, “Bu nedenle onun ziyaret ettiği ve ziyaretinin tarihe mal olduğu şehirlerden biri de Balıkesir’dir” dedi.

Vali Hasan Şıldak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e ilk kez gelişinin 98’nci yılında yaptığı açıklamada, Balıkesirlilerin Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği destek, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

“ATATÜRK, BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR”

Vali Şıldak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir’e gelişinin 98’inci yıldönümünü heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günde Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum. Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve hedefleriyle yaşadığı çağı aşan, askeri ve siyasi dehayı tek kişilikte birleştiren büyük bir devlet adamıdır.

Atatürk, devlet adamlığının verdiği sorumlulukla savaş koşullarında milli bilinci artırmak amacıyla yurt gezileri yapmış, Cumhuriyet kurulduktan sonra da Anadolu’daki ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel gelişmeleri yerinde görmek ve incelemek amacı ile birçok il ve ilçeye ziyaretlerde bulunmuştur.

“EN ÖNEMLİ ZİYARETLERİNDEN BİRİ BALIKESİR ZİYARETİDİR”

Bu ziyaretlerden en önemlilerinden biri de Balıkesir ziyaretidir. Atatürk, Balıkesir'e ilk ziyaretini 6 Şubat 1923 tarihinde gerçekleştirmiş, 7 Şubat Çarşamba günü öğle namazını kalabalık bir cemaatle birlikte Zağnos Paşa Camii'nde kılarak, namaz sonrası şehitler için okunan mevlide katılmış, sonrasında minbere çıkarak tarihi Balıkesir Hutbesini okumuştur.

Balıkesir Hutbesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatında yaptığı ilk ve tek camii içi konuşmasıdır. Bu nedenle; O’nun ziyaret ettiği ve ziyaretinin tarihe mal olduğu şehirlerden biri de Balıkesir’dir. Atatürk konuşmasının son paragrafında; ‘Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir. Bundan dolayı benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim’ diyerek birlik, beraberlik ve istişarenin önemini vurgulamıştır.

“RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Balıkesirlilerin Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği destek, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesidir. Bu düşüncelerle, Balıkesir’e gelişinin 98’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Mahmut ACARÖZ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?