BIST 100
10.720,36 -0,06%
DOLAR
41,8190 0,19%
EURO
48,6128 0,45%
GRAM ALTIN
5.404,54 1,25%
FAİZ
40,01 -0,25%
GÜMÜŞ GRAM
67,45 1,90%
BITCOIN
112.519,00 -1,59%
GBP/TRY
55,8959 0,45%
EUR/USD
1,1619 0,48%
BRENT
62,73 -3,82%
ÇEYREK ALTIN
8.836,42 1,25%
Balıkesir Hafif Yağmur
Balıkesir hava durumu
18 °

Yasanın geri çekilmesini talep ettiler

Hayvanseverler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, kedi ve köpeklerin öldürülmesi amacıyla hazırlanan yasa tasarısının geri çekilmesini talep etti.

hayvanseverler

Dün Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bir araya gelen hayvanseverler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, kedi ve köpeklerin öldürülmesi amacıyla hazırlanan yasa tasarısının geri çekilmesini talep etti. Ayrıca, yasa teklifini sunan bürokratları Erdoğan’a şikayet ettiklerini belirttiler.

Tüm Canları Koruma ve Yaşatma Derneği Balıkesir Şube Başkanı Öznur Öksüz ile Balıkesir Sokak Hayvanlarını Düşünüyor Derneği Başkanı Nilüfer Diker’in öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, hayvan severler köpekleriyle birlikte meydanda toplandı.

Öksüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yaptığı açıklamada, kedi ve köpeklerin öldürülmesini öngören yasa tasarısının derhal geri çekilmesini istedi. Tasarının "hınç ve intikam" duygusuyla hazırlandığını belirten Öksüz, çözüm olarak belediyelerde kısırlaştırma üniteleri kurulmasını ve her belediyenin günde 10 köpeği kısırlaştırarak bir yılda yaklaşık 2 milyon köpeğin üremesinin kontrol altına alınmasını önerdi.

Öksüz, Erdoğan’a hitaben şunları söyledi: "Biz, hayvanlar için vakıflar kurmuş, kuş evleri yapmış ve kedi ile köpeklerin sokaklardaki beslenmelerine özel kişiler görevlendirmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Kedisi ölen bir çocuğa taziye ziyareti yapan, yavrularını emziren bir kediyi rahatsız etmemek için orduların yolunu değiştiren Peygamberlere sahip bir dinin ümmetleri olarak, TBMM’ye kedi ve köpeklerin öldürülmesini öngören kanun teklifi sunan bürokratlardan şikayetçiyiz. Dinimiz, bütün canlılara şefkat ve sevgiyle muamele edilmesini emrederken, hayvanların yaşam haklarına yönelik her türlü eylemi yasaklar. Bu yasa tasarısının geri çekilmesini bekliyoruz."

Balıkesir Sokak Hayvanlarını Düşünüyor Derneği Başkanı Nilüfer Diker de Öksüz’ün açıklamalarını desteklediğini belirtti. Basın açıklamasında katılımcılar, sık sık "Yasayı geri çek" sloganları attı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?