
Vali Yazıcı, Edremit’te yapımı devam eden kamu yatırımlarını inceledi. Yazıcı, yapımı devam eden yol, kültür merkezi ve spor yatırımlarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Edremit’te beraberindeki yönetici heyetle inşaat alanlarını gezen Vali Ersin Yazıcı, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme gezisine ilk olarak yapımı tamamlanıp, çevre düzenlemesi devam eden Akçay-Kızılkeçili Yolu ile başlayan Vali Yazıcı, daha sonra Kazdağı Radar Yolu, son olarak da Edremit Kültür Merkezi ve Spor Salonu inşaat alanlarını gezdi.
Yatırımları yakın takibe alan Vali Yazıcı, “Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız (YİKOB) tarafından ihalesi yapılıp yapımı devam eden kamu yatırımlarını ziyaret ederek incelemelerde bulunuyorum. Temel amacımız, bir an önce inşaatlarımızı tamamlamak. Yatırımların sorunsuz bir şekilde ve zamanında tamamlanması için bu denetimlerimizi devam ettireceğiz” dedi.
“ÖNEMLİ KAMU YATIRIMLARIMIZ VAR”
Vali olarak Balıkesir'de bulunuş amacını, hizmet üretmek ve kurumlara destek olmak olarak nitelendiren Yazıcı, “Balıkesir'de farklı sektörlerde önemli kamu yatırımlarımız var. Bugün inşaatlarımızı dolaşarak son durumu yerinde görmek, bir aksaklık varsa yetkilileri uyarmak amacıyla incelemelerde bulunuyorum. İlgili arkadaşlarımızla inşaatlarda dolaşarak son halini yerinde görme fırsatı bulduk. Birçok inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor” dedi.
“YATIRIMLARIMIZI TAMAMLAMAK TEMEL HEDEFİMİZ”
Yatırımların ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin ticaretten turizme, her alandaki gelişmesine büyük ivme kazandıracağını ifade eden Vali Yazıcı, “Tesislerimizde çalışmalar devam ediyor. Bir kısmı bitme aşamasına geldi. Bir kısmı ise yapımı devam ediyor. Ziyaretimize Akçay-Kızılkeçili'den başlayıp Kazdağları ve Edremit'teki bazı yatırımlarla devam ettik. Ulaşım altyapısını güçlendirmek, yatırımlarımızı tamamlamak temel hedefimizdir. İlçelerimizde spor salonu, atölye, kültür merkezi, pansiyon gibi eksikliklerimizi de gidermek için çalışıyoruz. Mesai kavramı gözetmeden çalışmalarımızı geceli-gündüzlü aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.
“DEVLETİMİZİN SICAKLIĞINI YANSITMALIYIZ”
Devlete ait her iş çok önemli olduğunu, devletin kaynaklarını titizlikle kullanacaklarını ve işlerini en güzel şekilde yapacaklarını kaydeden Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışı ile vatandaşlarımıza kaliteli, etkin ve verimli hizmet sunmak, en öncelikli hedefimizdir. Vatandaşlarımıza hizmet ifa ederken, devletimizin sıcaklığını, hoşgörüsünü yansıtmalıyız.
“ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Hepimizin hedefi vatandaşlarımıza hizmet etmek ve onların yaşam kalitesini yükseltmektir. Bütün bu yatırımlarla altyapımızı güçlendiriyoruz.
Yapımı devam eden Edremit Kültür Merkezi ve 750 kişilik spor salonu için inşaat kalitesi bakımından da son derece titiz davranılması gerekiyor. Binaların yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Bu nedenle yakın zamanda hizmete sunulacak bu tesisleri günümüzün en iyi donanımıyla ilçemize kazandırılmasını hedefliyoruz.
“GECİKMEYE MEYDAN VERMİYORUZ”
Balıkesir son yıllarda farklı sektörlerde çok önemli kamu yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. İlin Valisi olarak yapımı devam eden tesislerimizin şantiyelerini sık sık ziyaret ediyor, gecikmeye meydan vermeden bir an önce bitirilmesini arzu ediyorum.”
KAZDAĞI HAVA RADAR KOMUTANLIĞI
Vali Yazıcı ziyaretleri kapsamında, Türk hava sahasının kontrolü amacıyla kurulan Kazdağı Hava Radar Kıta Komutanlığını da ziyaret etti. Yazıcı’ya incelemelerinde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve diğer yetkililer eşlik etti. (Haber Merkezi)

