Yayınlanma Tarihi :

ADANASPOR’UN GENEL ANALİZİ

ADANASPOR’UN GENEL ANALİZİ

Ekonomik problemleri olmasa da iyi bir yönetimleri var. Saha içi başarıları beklenenin altında olsa da bu lig için iyi bir kadro derinlikleri mevcut.

Teknik adam olarak sezona Kemal Kılıç ile başladılar. 10’uncu haftada yollar ayrıldı. Yerine Osman Özköylü ile anlaştılar. Beklentiler gerçekleşmeyince geçtiğimiz hafta da Osman hocayla ayrılık yaşandı. Şu an da takımın başın da alt yapı genel sorumlusu Eyüp Arın teknik adam olarak görev yapıyor.

Sistem olarak 4-2-3-1 oynuyorlar. Şu ana kadar oynadıkları 25 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik, 11 mağlubiyet alıp, attıkları 30 gole karşılık kalelerinde 41 gol gördüler. Topladıkları 33 puanla sıralama da 12’nci durumda bulunuyorlar.

Sahaya muhtemelen kalede Hayrullah Mert, defansın sağında Berkan, solunda Gökhan, stoperler Didi ve Onur, ön liberolar Renan ile Koman, onların önünde de Bekir, sağ kanatta Roni, sol kanatta Oğuzhan Aynaoğlu, ileride de takımın en golcüsü Magaye şeklinde çıkmaları bekleniyor.

Müdahale oyuncusu olarak da maçın gidişatına göre kaleci İrfan Can, Yakup, Emre Can, Mustafa Sevgi, Tevfik, Bahattin, Abdülaziz, Ahmet, Renan Didiz’in Eyüp Hoca’dan görev bekleyen oyuncular olmaları muhtemel gözüküyor.

Takım olarak ezbere ayağa pas yapan, birbiri ile oynama alışkanlığı kazanmış, arkadaşlarının kişisel becerilerini bilen ve hangi pozisyon da kim nereye koşarı saha da çok iyi uygulayan çabuk atağa çıkan, çabukluk ve dayanıklılık açısından 90 dakika diri kalabilen bir defans kurgusu var.

Orta saha-forvet bağlantıları Bekir Yılmaz tarafından organize ediliyor. Sağ kanatta Roni ile sol kanattaki Oğuzhan, kanatlar da etkili olurken ileride Magaye her zaman tabelayı değiştirecek oyuncular.

Oyun boyunu uzun tutuyorlar. Kaleci Hayrullah, istikrarlı bir görüntü verirken, sağ bek Berkan ve sol bek Gökhan Süzen, sürekli ataklara destek veriyor. Duran toplarda stoperlerden Didi veya Onur’dan biri mutlaka ileri gidiyor. Duran topları Renan veya Bekir kullanıyor.

Takım olarak zaafları kırılgan bir oyun yapıları var. Defansları, hareketli forvetler karşısında kolay pozisyon hatası yapıyor. Magaye’nin yanı sıra sonradan oyuna giren Abdülaziz ve Bahattin’e çok iyi önlem alınmalı.

Balıkesirspor bu maçta defansla orta sahasını kalabalık tutarken, hızlı kanat atakları ile çıkarak, rakibin defans ve kalecisi arasına doğru zamanlamalı ara topları atarak, pozisyon üretip, rakibin defans dengesini bozarak, gol arayışı içinde denemeler yaparak, sonuç almaya yönelik oyun planı içerisinde oynamalıdır.

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP