BIST 100
10.924,45 -1,34%
DOLAR
42,2149 0,25%
EURO
48,9168 0,53%
GRAM ALTIN
5.426,23 0,69%
FAİZ
39,87 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,78 1,16%
BITCOIN
100.059,00 -1,01%
GBP/TRY
55,4706 0,14%
EUR/USD
1,1571 0,21%
BRENT
63,95 0,90%
ÇEYREK ALTIN
8.871,89 0,69%
Balıkesir Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
21 °

Asıl Utanmaz Sizsiniz!

irfan duroğlu

Balıkesirli Milli yıldızımız, Ebrar Karakurt’un da ay-yıldızlı formayı giydiği A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1 yenerek şampiyon olurken, bir ilki başardı.

Filenin Sultanları, tarih yazdı…

Hem de Cumhuriyetimiz’in kuruluşunun yüzüncü yılında…

Uzun soluklu bir maratonun nihayetinde ABD’nin Arlington kentinde düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi Finalleri’nde ilk olarak İtalya’yı set vermeden devre dışı bırakan Filenin Sultanları, Yarı Final’de ev sahibi ABD’yi 3-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Final’de Çin’i 3-1’lik skorla devirerek zirveye yerleşen Milliler, önce ‘Erik Dalı’ ile coşturduğu tribünler gibi Dünya’nın dört bir tarafında ekran başındakilere ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak göğsümüzü kabarttı.

Kainatın neresinde olursa olunsun, hangi milletten, hangi inançtan olursa olunsun, bu başarının tarafı olan insan evladı, bu anın keyfini yaşayıp, coşkuyla sokaklara taşardı.

Ama biz ne yaptık?

Kimi insanımız, Milletler Ligi finallerinin en iyi oyuncusu (MVP) seçilen Melissa Vargas’ın ten rengini ve Kübalı olmasını sorgularken, kimisi de hemşehrimiz Ebrar Karakurt’un yaşam tarzı üzerinden kin kusmaya çalıştı.

Bir çoğumuz, kendi fikrine veya zikrine göre konuyu bir tarafından çekeleyip, tarihi başarıyı gölgelemek için yarıştı.

Hal böyle olunca da ‘karşıt’ olma duyguları debreşenler, çamur atmanın ötesine geçip, itibarsızlaştırmanın ‘Nirvana’sına ulaştı.

Bu da kesmedi, sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra basılı ve dijital yayın organlarında ‘UTANMAZCA’ manşetler atıldı.

Bunu yapanların büyük çoğunluğu da kıt akılları kadın sporcuların şortunun dışına çıkmayan sözde erkeklerdi.

Asıl utanmaz sizsiniz!

Sizin ar damarınız çatlamış…

Utanmadığınız gibi bıkıp, usanmıyorsunuz da…

Beğenmiyorsanız; O şortu, o formayı giyip siz çıksaydınız sahaya…

Yazının sonuna geldim, boş insanların saçmalıklarını yazmaktan, Filenin Sultanları’nı kutlayamadım.

Başta Balıkesirli Ebrar Karakurt olmak üzere tüm sporcularımız tebrik edip, önlerinde saygıyla eğiliyorum.

Malzemecisinden teknik adamına, fizyoterapistinden yöneticisine herkesin emeğine sağlık.

Sporcularımızın ailelerini unuttum sanmayın, alkışın en büyüğü onlara…

Hepiniz, hakkınızı helal edin. 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?