Yayınlanma Tarihi :

ÜMRANİYESPOR’UN GENEL ANALİZİ

ÜMRANİYESPOR’UN GENEL ANALİZİ

Mali açıdan transfer taksitlerinde, maç başılar da, galibiyet primlerinin ödemelerin de sorun yaşamıyorlar. Çok yüksek maliyetli oyunculardan ziyade sezon başın da yönetimin ve teknik direktör Bayram Bektaş’ın birlikte belirledikleri transfer politikaları doğrultusun da ücretlerde ki tavan ve taban arasında ki transfer ücretleri fark makası birbirine yakın oyunculardan oluşan bir transfer politikası izlediler. Ümraniye Belediyesi tarafından desteklenen idari ve teknik anlam da doğru yönetilen bir prensip takımı kırmızı-beyazlılar.

Sistem olarak 4+2+3+1 ve dönüşümlü olarak 4+3+3’e geçebiliyorlar. Şu ana kadar oynadıkları 31 maçta 17 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet alıp attıkları 45 gole karşın kalelerinde 30 gol görerek topladıkları 57 puanla 2.durum da bulunuyorlar. 60 puanlı lider Çaykur Rizespor’un peşinde son 3 haftaya girilirken iki takım da aldıkları 17’şer galibiyetle en çok galip gelen takımlar.

Muhtemelen sahaya kalede Burak defansın sağında Oğuz solunda Mehmet Sedef stoperler Merthan ve Goye onların önünde ön liberolar Timur ile Bahadır forvet arkası 13 golle takımın en çok gol atan oyuncusu İbrahim Akdağ’ın kart cezalısı olması nedeniyle yerine aynı bölgede Cleyton oynayacak. Sağ kanatta Vasilogiannis sol kanatta Serdar ileride de Rangelov şeklinde çıkmaları bekleniyor. Müdahale oyuncusu olarakta kaleci Metin, Tarık, Bulut, Mücahit, Drole, Emircan, Samet, Mustafa, Kerem, Beytullah  maçın gidişatına göre Bayram hocadan görev bekleyecekler.

Takım savunmasını iyi yapıyorlar, orta saha da organize olup kanatları etkili kullanıyorlar, topun arkasına geçip saha da kendi oyun planlarına 90 dakika bağlı kalıyorlar. Çok fazla açılmadan orta saha da oyunu kalabalık tutup rakip defansın arkasına sürpriz oyuncular kaçırıyorlar. Belirli bölgelerde oyunu sıkıştıran doğru alan daraltmaları yapıp orta sahası çok koşan, duran toplar da Rangelov ve Cleyton’la etkili oluyorlar. Grupta puan sıralamasın da ilk 8 takım içinde attığı 45 golle en az gol atan bu takım yedikleri 30 golle de grupta en az gol yiyen 3. Sıra da bulunuyorlar. Son 3 hafta da ilk 2 içine girip direkt süper lige çıkmayı hedefliyorlar. Aksi takdir de play-off’tan 4 takım içinden amacına ulaşmaya çalışacaklar.

Balıkesirspor’a geldiğimizde yukarıda ki hedefleri doğrultusun da rakiplerinin mutlak kazanmasını gereken müsabaka da Ümraniyespor’un üzerlerine çok geleceğini çok iyi tahlil etmeleri gerekir. Buna da alternatif kontra ataklarla hızlı şekilde cevap  verilmeli. Play-off şansı az da olsa rakamsal olarak devam eden kırmızı-beyazlılar 1. Ve 2. Bölge de oyunu sıkıştırıp hızlı kanat atakları geliştirerek rakip defansı az adamla yakalayarak pozisyon üretkenliği gerçekleştirerek sonuca gitmeyi 90 dakika oyun disiplinine bağlı kalarak sabırla üzerine gelecek olan rakiplerinin defansif zaaflarından yararlanarak 3 puan almayı hedeflemeli.

Kaynak : İrfan Duroğlu

YORUM YAP