
Savaş yeniden başladı. Aslında hiç bitmemişti, ateşkes sürecinde İsrail, Lübnan’a saldırılarına devam etti. ABD, Hürmüz bölgesindeki adaları ve İran’ın gemilerini vurmaya devam etti ama sorsanız ateşkes var.
Gelinen noktada savaş tekrar başladı ve dünya gündemini tekrar meşgul ediyor.
ABD Başkanı Donald John Trump daha üç gün önce İsrail başbakanı Binyamin "Bibi" Netanyahu’yu telefonla arayıp azarlıyordu. “İran’la aramızı germe, Lübnan’a saldırmayı bırak yoksa yalnız kalacaksın” diyordu. Ülkemizdeki birçok televizyon kanalında “ABD, İsrail’i terk etti, İran’la anlaştı” gibi cümleler kuruluyordu.
Ne oldu da savaş başladı? ABD helikopteri İran tarafından düşürüldü şeklinde bir haber duyduk ve başladı. Savaş başlatmak bu kadar kolay, İsrail’in bitmesini istemediği bir savaşta, yine İsrail’in, ABD’nin bu savaştan ayrılmasını istemediği bir ortamda sizce o helikopteri kim düşürmüştür?
Diğer taraftan öyle güzel planlar kuruluyor ki ABD savaşı tekrar başlattığı için haklı görünüyor. Tabii canım adamların helikopteri düşürülmüş, ne olacak yani adamların eli de armut toplamıyor ya.
Helikopter düşürülerek ABD başkanının eli rahatlatılıyor, meclise filan sormadan, kimseye hesap vermeden başkomutan sıfatıyla veriyor emri, savaş başlıyor. ABD Savunma Bakanı Peter Brian Hegseth, sosyal medyadan paylaştığı bir yazı ile “Meşru saldırı hakkımızı kullanıyoruz” diyor. Neymiş MEŞRU SALDIRI HAKKI, neden meşru?
Çünkü; “İran helikopterimizi düşürdü.”
Sen adamların ülkesini yerle bir et, daha ilk günden okul bombalayarak çocukları katlet, “Bu bombardımanla İran’ı 30 yıl geri gönderdik” de, İran’ın tüm dini, askeri ve siyasi liderlerini öldür, suikast düzenle, yarala, sonra MEŞRU SALDIRI HAKKI sizin olsun.
Gerçi ABD bir ülkeden bir şey istiyorsa bir gerekçe bulur, Trump ABD kongresi önünde yaptığı bir konuşmada "Bir şekilde Grönland'ı alacağız" demişti.
“Küba’ya özgürlük götüreceğiz, Küba’da ekonomi çok kötü halk bizi istiyor” diyerek açıkça “Sırada Küba var” dedi.
Venezuela zaten ortada.
Sonuç olarak; demek istediğim, kedi yavrusunu yemek istediği zaman fareye benzetirmiş. Bu ABD ve İsrail, yemek istediği bir ülke filan olduğunda ya helikopter düşer, ya “Yan baktı” der bir gerekçe bulur.

