
Bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez düzenlenen Balıkesir Tiyatro Festivali başladı. İki bölümden oluşan festivalin ilk bölümü 18-22 Haziran tarihleri arasında il merkezinde ikinci bölümü ise 23-26 Haziran’da Ayvalık’ta gerçekleştirilecek. Festivalin tanıtım toplantısı Avlu Balıkesir Kültür Merkezinin Fuaye alanında yapıldı.
Basın toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şube Müdürü Cihan Menevşe, Festival Direktörü Bersis Yılmaz ve tiyatro oyuncuları Burcu Kıratlı, Hakan Altıner, Tuğçe Koçak, Murat Ergür katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şube Müdürü Cihan Menevşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın festivale olan katkılarını anlattı, ilki gerçekleşen festivalin uzun soluklu olması temennisinde bulundu.
Menevşe’nin ardından usta oyuncu Hakan Altıner, Balıkesir’in her zaman iyi bir turne durağı olduğunu söyledi. Altıner, “İlk kez bu kadar hoş bir organizasyonla karşılaşıyorum. Çok iyi düşünülmüş, iyi planlanmış, iyi konumlandırılmış bir ortam. Festival kapsamında genç arkadaşlarımızın eğitime tutulması yıllarını bu işe gönül vermiş biri olarak bir hoca olarak beni çok mutlu etti. Dilerim festival uzun ömürlü olur. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Festival direktörü Bersis Yılmaz ise; festivalin sabah çocuk oyunları ve etkinlikleriyle başladığını belirterek festivalin Balıkesir merkezde 5 gün süreceğini söyledi. Yılmaz, festivali gelecek sene uluslararası boyuta taşımak ve Balıkesir’in dört bir kenarına yaymak istediklerinin altını çizdi.
Festivalin oyun programı; 20 Haziran Pazartesi günü Hangisi Karısı, 21 Haziran Salı günüyse Fanatik ile devam ederken 22 Haziran günü Liseler Arası Üretim Çalışmaları Oyunuyla festival son bulacak. Festivalin ikinci ayağı 23-26 Haziran tarihleri arasında Ayvalık’ta gerçekleşecek. Çiğdem AKBAY

