BIST 100
13.282,56 -1,68%
DOLAR
48,7852 0,11%
EURO
56,0799 0,07%
GRAM ALTIN
6.897,97 1,41%
BITCOIN
77.867,00 1,79%
FAİZ
40,33 -0,69%
GÜMÜŞ GRAM
105,18 2,92%
GBP/TRY
65,2805 0,06%
EUR/USD
1,1487 0,10%
BRENT PETROL
99,26 -1,34%
ÇEYREK ALTIN
11.278,23 1,41%
Balıkesir Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
22 °
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • AK Parti Balıkesir’de 20 ilçede sahaya çıktı: Türkiye Yüzyılı Buluşmaları tamamlandı

AK Parti Balıkesir’de 20 ilçede sahaya çıktı: Türkiye Yüzyılı Buluşmaları tamamlandı

AK Parti Balıkesir’de 20 ilçede sahaya çıktı Türkiye Yüzyılı Buluşmaları tamamlandı (3)

AK Parti’nin “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” programı kapsamında Balıkesir’in 20 ilçesinde gerçekleştirilen saha çalışmaları tamamlandı. Milletvekilleri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ve ilçe teşkilatlarının katıldığı programlarda vatandaş, esnaf, iş dünyası ve farklı meslek gruplarıyla görüşmeler gerçekleştirildi.

AK Parti tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Kardeşlikle Kenetlenen, İstikrarla Güçlenen Türkiye” temalı programın Balıkesir ayağında, aynı gün içerisinde kentin tüm ilçelerinde çeşitli ziyaretler yapıldı. Programın temel başlıkları arasında vatandaşların taleplerinin dinlenmesi, teşkilat çalışmaları ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

20 ilçede eş zamanlı program

Balıkesir’in 20 ilçesinde yürütülen çalışmalarda parti teşkilatları tarafından hazırlanan program doğrultusunda farklı noktalarda ziyaretler gerçekleştirildi.

İlçelerde esnaf ziyaretleri, vatandaş buluşmaları, hane ziyaretleri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara temaslarda bulunuldu.

Program öncesinde AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ile Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, Balıkesir’de düzenlenen basın toplantısında programın kapsamına ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydemir, 20 ilçede milletvekilleri ve MKYK üyelerinin vatandaşlarla bir araya geleceğini belirtmişti.

Hasan Basri Yalçın Balıkesir merkezdeydi

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Balıkesir merkezindeki programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın katıldı.

Yalçın, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısının ardından kent merkezinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Program kapsamında Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ile görüşme gerçekleştirilirken, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yöneticileriyle de bir araya gelindi.

Ziyaretlerde kentin ekonomik yapısı, ticaret ve esnafın gündemindeki konuların ele alındığı belirtildi.

Programın son bölümünde ise şehit ve gazi ailelerine ziyaret gerçekleştirildi.

İlçelerde hangi isimler görev aldı?

Balıkesir’in 20 ilçesindeki saha çalışmalarında farklı milletvekilleri ve parti kurullarında görev yapan isimler sorumlu olarak yer aldı.

Program kapsamında Altıeylül’de Ahmet Ersagun Yücel, Karesi’de Sevan Sıvacıoğlu, Ayvalık’ta Seda Sarıbaş, Bandırma’da Seda Gören, Bigadiç’te İsa Mesih Şahin, Burhaniye’de Adem Yıldırım ve Erdek’te Cemil Yaman görev aldı.

Gömeç’te Şebnem Bursalı Aksoy, Gönen’de Mustafa Bilici, İvrindi’de Tamer Akkal, Susurluk’ta Halil Eldemir, Edremit’te Şebnem Kocakelçi Elgörmüş, Sındırgı’da Kasım Bostan, Kepsut’ta Mustafa Hasgül, Savaştepe’de Büşra Ergenç, Dursunbey’de Barış Özerol, Havran’da Mustafa Özkan, Balya’da Melek Duman, Manyas’ta Enes Şişman ve Marmara’da Mir Sedrettin Karahan programlarda yer aldı.

İlçelerdeki saha çalışmalarının içeriği, bölgenin özelliklerine ve hazırlanan programlara göre farklılık gösterirken vatandaşlarla doğrudan temas kurulması hedeflendi. İlçe sorumlularının listesi, program öncesinde AK Parti Balıkesir teşkilatı tarafından açıklanmıştı.

Gündemde “Türkiye Yüzyılı” ve “Terörsüz Türkiye” vardı

Program kapsamında vatandaşlarla yapılan görüşmelerde Türkiye gündemindeki çeşitli başlıkların yanı sıra “Türkiye Yüzyılı” ve “Terörsüz Türkiye” başlıkları da ele alındı.

Hasan Basri Yalçın, Balıkesir’deki basın toplantısında özellikle Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, terör örgütünün silah bırakması gerektiğini savunarak sürece ilişkin partisinin yaklaşımını açıkladı.

Yalçın’ın açıklamalarında Türkiye’nin siyasi geçmişine ilişkin değerlendirmeler de yer aldı. 17 Eylül 1961’de idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı anan Yalçın, Türkiye’nin demokrasi tarihinde darbelerin etkisine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Saha çalışmasının odağında vatandaş görüşleri vardı

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’nın Balıkesir ayağında parti teşkilatının farklı kademeleri de ilçe programlarına katıldı.

Esnaf ziyaretlerinde iş yerleri ziyaret edilirken, pazarlarda vatandaşlarla görüşmeler yapıldı. Bazı ilçelerde sanayi kuruluşları ve işletmeler ziyaret edilirken, farklı meslek grupları ve sivil toplum temsilcileriyle de toplantılar gerçekleştirildi.

Programın dikkat çeken yönlerinden biri ise çalışmaların yalnızca il merkezinde yapılmaması oldu. Balıkesir’in 20 ilçesinde eş zamanlı saha programları düzenlenerek il genelinde vatandaşlarla doğrudan temas kurulması amaçlandı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir de program öncesinde yaptığı açıklamada 20 ilçede vatandaş, esnaf ve çiftçilerin taleplerinin dinleneceğini ifade etmişti.

Böylece “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Balıkesir’deki program, il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından tamamlandı. Program boyunca siyasi gündemin yanı sıra vatandaşların, esnafın ve farklı sektör temsilcilerinin gündemindeki konuların da teşkilat yöneticilerine aktarılması hedeflendi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?