
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bandırma ve Susurluk’ta esnaf ziyareti yapıp halka seslendi. Akşener, Bandırma mitinginde Ak Parti Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez’i FETÖ mağduru olarak anons edip yanına çağırdı. Çömez’in İYİ Parti’ye katılmasını Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı yazılı açıklamayla eleştirdi. Subaşı, “Turhan Çömez, yanlış yaptın hem de çok büyük yanlış yaptın” dedi. İYİ Parti’ye katılan Çömez; ise sosyal medya hesabından Yavuz Subaşı ile fotoğrafını paylaşarak, “Söz Yavuz. Beni İngiltere’de ziyaret ettiğini, sık sık gelip AKP’nin içinde olup bitenleri anlattığını, kimseye söylemeyeceğim” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önceki gün Balıkesir ziyaretinde Ak Parti Balıkesir eski Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez’i miting aracına çıkarması siyasete hareket getirdi. Akşener, Bandırma mitinginde Ergenekon ve FETÖ mağduru olarak ilan ettiği Turhan Çömez’i anons ederek yanına aldı.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Bandırma’da yaptığı Turhan Çömez hamlesinin ardından ilk tepki Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’ndan geldi. Subaşı, Çömez’i geçmişini inkar ederek, yanlış bir yola girmekle suçladı. Subaşı’na sosyal medya hesabından cevap veren Çömez, paylaşımında ise şu ifadeleri yazdı: “Söz Yavuz. Beni İngiltere’de ziyaret ettiğini, sık sık gelip AKP’nin içinde olup bitenleri anlattığını, kimseye söylemeyeceğim.”
SUBAŞI: YANLIŞ YAPTIN HEM DE ÇOK BÜYÜK YANLIŞ YAPTIN
Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı yaptığı açıklama ile, İYİ Parti’ye katılan Çömez’i eleştirdi. Subaşı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ak Parti’de siyasete başlayan ve Ergenekon davaları sonucu yurtdışına gitmek zorunda kalan Ak Parti Balıkesir Eski Milletvekili Turhan Çömez, İP Genel Başkanı Meral Akşener ile 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Bandırma ve Susurluk programında verdiği görüntü ile siyasete İP saflarında tekrar dönüş yapmış oldu.
Turhan Çömez, aynı Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi geçmişini inkar ederek yanlış bir yola girmiştir.
Ergenekon operasyonuna FETÖ’cülerin kendisini dahil ettiğini ve mağdur olduğunu söyleyen Turhan Çömez’in, Ak Parti karşıtı küresel emperyalist güçlerin ve FETÖ siyasi operasyonunun bir parçası olan İp ile siyasete geri dönecek olması, kendisinin yaşadığı çelişkiyi net olarak sergilemiştir. Turhan Çömez! Yanlış yaptın, hem de çok büyük yanlış yaptın!”
ÇÖMEZ: BOYUNDAN BÜYÜK LAFLAR ETMİŞ
İYİ Parti’ye katılan Turhan Çömez ise; Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’na twitter hesabından Subaşı ile birlikte fotoğrafını paylaşarak yanıt verdi.
Çömez, attığı twitte şunları yazdı: “Meral Akşener’in Balıkesir ziyareti ardından AKP’de büyük korku. Yavuz Subaşı İYİ Parti’ye ve bana boyundan çok büyük laflar etmiş. Söz Yavuz, Beni İngiltere’de ziyaret ettiğini, Sık sık gelip, AKP’nin içinde olup bitenleri anlattığını, Kimseye söylemeyeceğim.” Mahmut ACARÖZ