
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında geldiği Balıkesir’de partisinin çalışmaları ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın’ın açıklamalarında Terörsüz Türkiye süreci öne çıkarken, terör örgütünün silah bırakması gerektiğini belirterek, “Silahları bırakmaktan başka çareleri yok” ifadelerini kullandı.
Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Balıkesir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, beraberindeki AK Parti milletvekilleri ve MKYK üyeleriyle birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Program kapsamında Balıkesir’in 20 ilçesinde vatandaşların taleplerinin dinlenmesi ve hükümetin farklı alanlarda yürüttüğü çalışmaların anlatılması amaçlandı.
Kentteki temaslarının ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyen Yalçın, Türkiye’nin gündemindeki başlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomiden sanayiye kadar farklı konuların ele alındığı toplantıda, Terörsüz Türkiye süreci de Yalçın’ın açıklamalarında önemli yer tuttu.
“Terörü Türkiye’nin gündeminden kaldırmaktan başka hedefimiz yok”
Balıkesir’de vatandaşlara Terörsüz Türkiye sürecini anlatacaklarını belirten Hasan Basri Yalçın, Türkiye’nin uzun yıllardır terör nedeniyle karşı karşıya kaldığı sorunların sona erdirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Yalçın, sürecin provokasyonlara açık hale getirilmemesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin terör konusunda kararlı bir politika yürüttüğünü savundu.
Yalçın, “Biz bu konuda provokasyonların parçası olmayacağız. Terörü artık Türkiye’nin gündeminden kaldırmaktan başka hedefimiz yok” dedi.
Türkiye’nin geçmiş yıllarda terör nedeniyle ağır bedeller ödediğini dile getiren Yalçın, binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, buna rağmen terör örgütlerine boyun eğilmediğini söyledi.
Yalçın’dan silah bırakma mesajı
Basın toplantısında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin en net mesajlardan biri ise silah bırakma konusunda geldi.
Sürecin Meclis boyutuna da değinen Yalçın, TBMM’de yapılan oylamada 467 milletvekilinin desteğinin bulunduğunu belirterek, Meclis’in silahların bırakılması yönünde mesaj verdiğini söyledi.
Yalçın, terör örgütünün önünde silah bırakmaktan başka bir seçenek olmadığını savunarak, süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, açıklamasında, “Silahları bırakmaktan başka çareleri yok. Dikkatle sürecin ilerlemesini takip ediyoruz. Silahları ya bırakırlar ya bırakırlar” ifadelerini kullandı.
Balıkesir’de 20 ilçede vatandaş buluşmaları
Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Balıkesir’in 20 ilçesinde vatandaşlarla bir araya geleceklerini belirten Yalçın, saha çalışmalarında yalnızca siyasi gündemin değil, vatandaşların beklenti ve taleplerinin de ele alınacağını söyledi.
Ekonomi ve sanayi başta olmak üzere farklı alanlardaki çalışmaların vatandaşlara aktarılacağını belirten Yalçın, kent genelinde gerçekleştirilecek buluşmalarda vatandaşların görüşlerinin dinleneceğini ifade etti.
Balıkesir programında Türkiye’nin gündemindeki Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yalçın, terör meselesinin Türkiye’nin gündeminden çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Muhalefet partilerine yönelik eleştiriler
Yalçın’ın basın toplantısındaki açıklamaları Terörsüz Türkiye süreciyle sınırlı kalmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, muhalefet partilerine yönelik de eleştirilerde bulundu.
Türkiye’deki diğer siyasi partilerin AK Parti iktidarına alternatif oluşturamayacağını savunan Yalçın, muhalefet partilerinin kendi iç tartışmalarıyla gündeme geldiğini öne sürdü.
CHP ve Yeni Parti üzerinden Balıkesir’de de siyasi tartışmalar yaşandığını iddia eden Yalçın, muhalefete yönelik eleştirilerini sert ifadelerle dile getirdi.
Yalçın, “Onlar yolsuzluk ve cinsel skandallarla çalkalanıyor. CHP ve Yeni Parti Balıkesir’de de birbirlerine girmiş durumda. Koltuk kavgasından başka bir şey yapmıyorlar” dedi.
Hasan Basri Yalçın’ın Balıkesir programındaki açıklamalarında ana gündem başlıklarından biri Terörsüz Türkiye süreci olurken, AK Parti’nin Balıkesir’in 20 ilçesinde gerçekleştireceği vatandaş buluşmalarında ekonomi, sanayi ve kent gündemine ilişkin taleplerin de dinleneceği belirtildi.


