Erdek’te partisinin ilçe kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türkiye’nin yıllardan bu yana iç ve dış sorunlarla karşılaştığını söyledi. Işık, “Ak Parti gibi güçlü bir iktidar görevde olmasaydı, Türkiye’nin hali nice olurdu?” dedi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, partisinin Erdek teşkilatının 6’ncı olağan genel kuruluna katıldı. Öğretmenevi’nde yapılan ve Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile Ak Parti’nin Balıkesir ve Bursa Koordinatörü Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın da katıldığı genel kurulda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türkiye’nin yıllardır yanlış uygulanan iç ve dış politikalar yüzünden ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Işık, “Eğer Ak Parti gibi güçlü bir iktidar görevde olmasaydı, Türkiye’nin hali nice olurdu? 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarıya ulaşması durumunda ülke fiilen bölünmüş olacaktı. FETÖ/PDY yargılamaları devam ediyor. Savunma hakkının kutsallığına inanıyorum. Yargılanan bu kişilerin, bunu ileride bir koz olarak kullanamamaları için savunma haklarını sonuna kadar kullanmalarından yanayım. Ancak, hiçbir hain bu ülkeye ihanetinin, 250 şehit, binlerce kişinin yaralanmasının bedelini ödemeden kurtulamaz. İktidarda siyaset yapmak çok daha zor. Siyasette başarıya ulaşmak için dürüstlük, çalışkanlık ve uyum mutlaka gerekli. Erdek’e 2003 yılından itibaren sürekli geliyorum. Buraya yapılan tüm hizmetlerde Ak Parti’nin en küçük üyesinden yönetim kuruluna kadar herkesin payı ve katkısı var. CHP’li Hüseyin Sarı’nın başkanlığını yaptığı Erdek Belediyesi’ni kazanmaya geldik” dedi.
Başbakan Yardımcısı Işık, Erdek’te yapılan kongrenin ardından Bandırma’ya geçti. Genel kurulda yapılan seçimlerde tek liste ile aday olan Kemal Kayan yeniden Ak Parti Erdek İlçe Başkanı seçildi. (Haber Merkezi)