
CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, memur ve emeklilerine verilen zammın yetersizliğine dikkat çekti. Şehirli, verilen zamların yeterli olmayacağını, yeni yılda da emekçinin cebine girmeden eriyeceğini öne sürerek, “Kısacası gelecek iki yıl için belirlenen zam oranları, memurun ve emeklinin kaybını karşılamaktan uzak” dedi.
“BU ZAM REFAH YERİNE YOKSULLUK GETİRİR”
Bu zam oranlarının memur ve emeklisine refah yerine yine yoksulluk getireceğini savunan Şehirli, “Adil bir toplu sözleşme için grev hakkı şarttır. Memurlara grevli toplu sözleşme hakkının tanınmaması, toplu pazarlık sürecinin doğasına aykırıdır. Bu durum, memurların eşit ve demokratik toplu sözleşme görüşmesi yapmasında en büyük engeldir” değerlendirmesinde bulundu.
“ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI OLMALARINI İSTİYORLAR”
Hükümetin memurlara bu hakkı tanımayarak kendi belirlediği zam oranlarını adeta milyonlarca kamu emekçisine ve emeklisine zorla dayattığını belirten Hakan Şehirli, “Verilen zam oranlarını bir lütuf olarak gösteriliyor. Memurlara her daim ölümü gösterip, sıtmaya zorunlu olarak razı olmaları isteniyor. Tüm sendikaların eşit katılımı sağlanmadan, grev hakkının bir hak olarak tanınmadığı sürece, kamu emekçileri yine açlığa, sefalet ücretine mahkum olacaklar” dedi. Cengiz GÜNER