
CHP İl Başkanı Serkan Sarı, 4 kişilik ailenin açlık sınırının 2 bin 767, yoksulluk sınırının ise 9 bin 13 lira olduğuna dikkat çekti. Sarı, “Zamlarla vatandaş bir kez daha enflasyona ezdirildi. Türkiye ekonomisi iyi yönetilmiyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, artan işsizlik ve yoksulluğu değerlendirdi. Türk-İş'in açıkladığı ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’na işaret eden Sarı, “Araştırmaya göre 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı bu ay için 2 bin 767 lira. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 9 bin 13 lira olarak açıklandı.
17 gün sürecek tam kapanma başladı. Esnaf dükkanını açamayacak. Seyyar satıcı, pazarcı, çiçekçi, gündelikçi olarak geçimini sağlayanlar işe gidemeyecek. Müzisyenler sanatını icra edemeyecek. Yani tam anlamıyla günlük yevmiye ile geçinen emekçi, esnaf tam açlığa mahkum olacak. 1100 liralık bayram ikramiyesi alan emeklimiz bir kez daha enflasyona ezdirildi. Her gün gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Türkiye, her geçen gün daha da yoksullaşıyor. İşsizlik artıyor. Kısacası ekonomi iyi yönetilmiyor” dedi. Cengiz GÜNER

