
CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, mecliste kabul edilen 1 trilyon 750 milyar liralık bütçede esnafa, çiftçiye bir şey olmadığını söyledi. Şahin, Ak Parti Balıkesir Milletvekillerine de çağrıda bulunarak, Balıkesir’e Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programından daha fazla kaynak aktarılması için çaba göstermelerini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, parti binasında İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ile birlikte 2022 bütçesini değerlendirdi, bütçede esnaf ve çiftçi için bir şey olmadığını söyledi. Milletvekili Şahin, “2022’de toplanacak her 100 liralık verginin 20 lirası faize gidecek. 20 Aralık akşamı küçük yatırımcılara operasyon çekildi. 128 milyar dolar nerede sorumuza 20 Aralık’ta 7 milyar doların kimlere satıldığını da ekliyoruz” dedi.
Yeni asgari ücrete yapılan zammı olumlu bulduklarını kaydeden Şahin, asıl önemli olanın asgari ücretin alım gücü olduğunu söyledi.
“18 AYDA DEVLET HASTANESİ EK BİNASINI YAPACAĞIZ DEMEKLE BU İŞ OLMUYOR”
Sağlık Bakanına Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 400 yataklı ek binasını sorduğunu ve bakanın hastane inşaatının ihalesinin Mart 2022’de yapılacağını bildirdiğini kaydeden CHP Milletvekili Şahin, “Bazı Ak Partililerin dediği gibi 18 ayda hastane inşaatını bitiririz demekle bu iş olmuyor. Bu lafı söyleyeli neredeyse bir yıl oluyor daha ihale yapılmadı” dedi.
“AKP VEKİLLERİ BALIKESİR’E DAHA ÇOK KAYNAK İÇİN ÇALIŞSIN”
Ak Parti Balıkesir Milletvekillerini Balıkesir’e daha çok kaynak getirmek için göreve çağıran Fikret Şahin, “İktidar partisinden tek milletvekili olan iller Balıkesir’den daha fazla yatırım alıyor. İsterlerse bu illeri de açıklarım. Balıkesir Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programından daha fazla pay almalı. Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri bunun için çaba göstersin” dedi.
“UÇUŞLAR HALA BAŞLAMADI”
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, açıklamasının sonunda 99 kişinin çalıştığı Balıkesir Merkez Havaalanına hala uçuşların başlamadığını belirterek, Ak Parti yöneticilerinin bu konuda çalışma yapmasını istedi. Mahmut ACARÖZ