
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2’nci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2’nci Genel Başkanı İsmet İnönü ölümünün 47. yılında Altınoluk’taki anıtı başında törenle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’inci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2’inci Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 47. yılında Altınoluk Mahallesi’ndeki anıtı başında anıldı. Edremit Belediyesi tarafından yenilenen anıt önünde düzenlenen anma törenine Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Edremit Belediye Başkan Yardımcıları Tümdeniz Çelebi, Metin Tunçer, Tayfun Gerkuş, Edremit Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katıldı.
İsmet İnönü Anıtı’na Cumhuriyet Halk Partisi çelenginin bırakılmasıyla başlayan törende, CHP İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan birer konuşma yaptı.
CHP İlçe Başkanı Özcan yaptığı konuşmada; “Milli Mücadelenin önemli kahramanlarından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah ve dava arkadaşı değerli devlet ve siyaset adamı ilk Başbakanımız, ikinci Cumhurbaşkanımız, ikinci genel başkanımız İsmet İnönü’yü vefatının 47. yılında rahmet ve minnetle anıyor, hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da konuşmasında İsmet İnönü Anıtını Edremit’e ve Altınoluk’a yakışır bir biçimde yenilediklerini ifade etti.
Arslan, “Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı; Kurtuluş Savaşı Komutanımız, Lozan kahramanımız, İlk Başbakanımız, İkinci Cumhurbaşkanımız ve İkinci Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 47. yıldönümünde saygıyla, şükranla, minnetle anıyorum. Bugün onun düşüncelerini çok daha iyi anlıyor, devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyoruz. 47 yıl önce bu dünyadan göçüp gidenden öğrendiklerimizi unutmuyoruz. İsmet Paşa’dan öğrendiğimiz şudur: ‘Devlete kin yakışmaz, biz bu Cumhuriyeti kanla kurduk, ama insanla büyüteceğiz.’ Kuru ekmeğe muhtaç edenlere, kamu kaynaklarını israf edenlere karşı, İsmet İnönü’nün dediği gibi; ‘Bir memlekette namuslu insanlar, en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur’ diyoruz.
Onun hatırasına güçlü bir şekilde sahip çıkacağız. Çağdaş yaşamı ve bağımsız Türkiye ülküsünü hayata geçireceğiz. Hayatını bağımsızlık mücadelesine adamış büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü, onun şahsında başta büyük Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını sevgiyle, rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi. (Haber Merkezi)