Yayınlanma Tarihi :

Kamudaki tasarrufu sordu

Kamudaki tasarrufu sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e enflasyonla mücadelede yaşanan tasarruftaki başarısızlık tablosunu ortaya koyarak sorular yöneltti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, kamuda uygulanacak tasarruflarla ilgili soru önergesi verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sarı, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf etmesi gereken kaç uçağı var? Cumhurbaşkanlığı uçak filosunun her türlü maliyeti toplam ne kadardır? Kamudaki taşıt tasarrufuna hava taşıtı olan Cumhurbaşkanlığı uçaklarından başlanacak mıdır?

Cumhurbaşkanlığının araç filosunda kaç makam aracı bulunmaktadır? Bu araçların her türlü maliyeti toplam ne kadardır? Tasarrufa, makam araçları olan Cumhurbaşkanlığı araçlarından başlanacak mıdır? Yaptığınız bir hesaplama var ise sadece Cumhurbaşkanlığında yapılacak tasarrufun karşılığı kaç liradır?

Bütün harcama kalemlerinde kesintiye gidilirken Cumhurbaşkanlığı’nda da kırtasiyeden elektriğe, yakıttan sağlık harcamalarına kadar birçok harcama kaleminde tasarruf yapılacak mıdır? Yaptığınız bir hesaplama var ise Cumhurbaşkanlığının bu kalemlerinden ne kadar tasarruf edilecektir?

Cumhurbaşkanlığının yurtdışı ziyaretlerinde de sınırlama yapılacak mıdır? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bütçesi tasarruf tedbirleri kapsamında azaltılacak mıdır?

Haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerde de kesinti yapılacak mıdır? ‘İtibardan tasarruf olmaz’ denilerek Cumhurbaşkanlığının temsil, tören, ağırlama, tanıtım hizmetiyle ilgili giderlerinin bütçeleri de tasarruf tedbirleri kapsamında küçültülecek midir?” dedi.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP