
Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan 67 kişi önce teşkilat tanıtım toplantısında partililere kendilerini tanıttı, ardından Cumartesi günü 2 bin 200 parti yöneticisinin oy kullandığı temayül yoklamasında sandıkta yarıştı.
Ak Parti’den milletvekili olmak isteyen aday adaylarının yarışı başladı. İl Başkanlığı’nın düzenlediği aday adayları tanıtım toplantısı Cuma akşamı Avlu Balıkesir’de yapıldı. Partiye aday adaylığı müracaatı yapan 67 kişi tek tek söz alıp kendilerini tanıttı, cumartesi günü yapılan temayül yoklaması için destek istedi.
Aday tanıtım toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Hasan Demiraslan, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti, bütün partililerin çok çalışması gerektiğini söyledi.
Demiraslan, “Seçim öncesi hiç akla gelmeyecek şeyler oluyor. Yan yana gelemeyecek, aynı odada duramayacak partiler beraber bir oluşum içerisine giriyorlar. Akıl almaz bir şekilde tek dertleri, tek hesapları, tek düşünce ve hedefleri var o da Recep Tayyip Erdoğan’dan, Ak Parti’den, güçlü Türkiye’den kurtulmak. Bizlerin buna fırsat vermemek adına 24 Haziran’ı iyi değerlendirmemiz lazım.
Şunu ısrarla söylüyorum, bugüne kadar 16 yılda yaptığımız hizmetler ortada, çok yol kat ettik bunların hepsi bir yana. Artık güçlü, itibarlı bir Türkiye söz konusu. En önemli kazanım bu, buna hep beraber sahip çıkalım.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne yaptı bu zorlu süreçte siyaset bir tarafa dedi benim durmam gereken yer burası dedi. Afrin Harekatı’nı Başbakanımız açıklarken sağında kim vardı Devlet Bahçeli vardı. Başka bir siyasi partinin Genel Başkanı mesele devlet meselesi ben burada durmalıyım demişse bizlerin bu zor süreçte kenarda beklemesi, ben seçimde gider oyumu atarım ama benden bu kadar, yönetimde olan arkadaşlar çalışsın demesi yanlış olur, eksik olur.
Hele hele bir de ilçe başkanı beni yönetime akmadı, belediyeye gittim başkanla görüşemedim, il başkanı benim telefonuma cevap vermiyor, diyerek kenardan kıyıdan köşeden çamur atalım dersek inanın bu davaya, memlekete ihanet etmiş oluruz. 14 ilçeyi dolaştım, şunu net bir şekilde görüyorum arkadaşların gözleri parlıyor, acaba bize görev düşer mi diye beklenti içerisinde.
Aday adaylarımızın tamamı, listenin önünde arkasında olmak değil önemli olan davanın devamıdır dedi. Bu dava, bu parti hepimizin partisi. Bu partiye hep beraber sahip çıkacağız. Liste nasıl olursa olsun liste bizim listemizdir. Önemli olan davamızdır diyerek hep birlikte koşturacağız. Ben Balıkesir’den ümitliyim, inşallah güzel bir liste çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Liste açıklanınca hep beraber koşturup, bir saati bile boş geçirmeden tarih yazacağız” dedi.
Cumartesi günü Gala’da yapılan temayül yoklamasında aday adayları broşür, el ilanları, kartvizitler ile partililere hem tanıtım yaptı hem de 9 kişilik temayül sitesinde kendilerine oy vermeler için destek istedi. Temayül yoklamasına Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de katıldı. Mahmut ACARÖZ