Yayınlanma Tarihi :

Turhan Çömez: Bu millet bundan sonra size nasıl güvenecek?

Turhan Çömez: Bu millet bundan sonra size nasıl güvenecek?

Dinkçiler Mahallesinde 2020 yılında ihalesi yapılan ve Mayıs 2022 tarihinde teslim edileceği taahhüt edilen TOKİ konutlarının tamamlanmaması hak sahiplerinin tepkisine neden oldu. konutlarını teslim alamadıklarını belirten vatandaşlar yaşadıkları sorunları İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’e anlattı.

Şantiye önünde bir araya gelen TOKİ mağdurları evlerinin bir an önce bitirilip teslim edilmesini istediklerini belirterek İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’den yardım istedi. Ankara’ya döner dönmez konuyu meclis gündemine getireceğini ifade eden Çömez konutların bitirilmesi için yetkililere seslendi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TOKİ konutları şantiyesi önünde yaptığı açıklamada, “Burası Balıkesir Altıeylül’de bulunan Dinkçiler Mahallesi. Bu mahallede bir süre önce TOKİ konut ihalesi yapıldı ve 762 konutla ilgili ihale süreci gerçekleşti. Vatandaşlarımız devletine güvendi, itimat etti, ‘Devlet babadır, verdiği sözün arkasında durur. O ne diyorsa olur’ dedi ve devletine itimat ederek buradaki TOKİ konutlarıyla ilgili sürece dahil olarak paralarını ödemeye başladı.

762 konut ihalesi Eylül 2020’de yapılmış ve bu ihalenin yapıldığı tarihten itibaren de 550 gün içerisinde size bu evlerinizi teslim edeceğiz demişler. Bunu kim demiş? Kapkaççı bir müteahhit değil, devlet baba demiş. Peki, millet ne yapmış? Başımızda devlet var, sözünün arkasında durur diyerek itimat etmiş ve projeye girmiş. Mayıs 2022’de size bunu teslim edeceğiz diye taahhüt vermiş devlet. Peki, Mayıs 2022’de biten ne kadar? Sadece projenin yüzde 25’i tamamlanmış. Bugün itibariyle de daha projenin yarısı ortada yok. Vatandaşlarımız da işte bugün buraya geldiler. Bir ev umuduyla, bir ev hayaliyle devletine güvenerek bu projeye girmiş olan vatandaşlar CİMER’e yüzlerce şikayet dilekçesi gönderdiler.  Buradan bu bölgenin, Kuvayi Milliye ruhunun filizlendiği bu coğrafyanın milletvekili olarak Sayın Erdoğan’a ve sorumlu, ilgili bakanlara sesleniyorum. Bu millet bundan sonra size nasıl güvenecek? Verdiğiniz taahhüdün arkasında niye durmuyorsunuz” dedi. Bilge Yurdusev

Kaynak : Bilge Yurdusev

YORUM YAP