Yayınlanma Tarihi :

Turhan Çömez’den Çarpıcı İddialar: Savcıya ulaşılamadı mahkum felç oldu!

Turhan Çömez’den Çarpıcı İddialar: Savcıya ulaşılamadı mahkum felç oldu!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Bandırma Cezaevi’nde kalan ve beyin kanaması geçiren bir mahkumun yaşadığı trajik süreci kamuoyuna duyurdu. Çömez, mahkumun acil müdahale için Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesi gerektiğini ancak nöbetçi savcıya ulaşılamadığı için sevkin gerçekleştirilemediğini açıkladı. Gecikme nedeniyle hastanın felç geçirdiğini belirten Çömez, olayı sosyal medya hesabından tüm Türkiye’ye duyurdu.

“Beyin Kanaması Geçirdi, Sevk İçin Onay Alınamadı”

Olayın detaylarını paylaşan Çömez, cezaevindeki mahkum A.Ü.’nün gece saat 02.00’de beynine pıhtı atması nedeniyle Bandırma Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü belirtti. İlk müdahalenin ardından, pıhtının girişimsel radyoloji yöntemiyle alınabilmesi için Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk hazırlıkları başlatıldı. Saat 05.47’de Bursa’daki hastane kabul bildirimi yaparken, nöbetçi savcının onayı alınamadığı için sevk işlemi durduruldu.

“Tüm Süreç Belgeli, Sonuç Felç”

Sevk onayının alınamadığı saat 07.45’e kadar hastanın kritik müdahale şansı kayboldu. Çömez, “Bu sürede beyin damarındaki pıhtı alınabilirdi, ancak nöbetçi savcıya ulaşılamadığı için hasta felç kaldı. Şu an beyninin bir kısmı işlevini yitirdiği için vücudunun yarısı tamamen felçli ve bu durum kalıcı olacak” dedi.

“Belgeler ve Kayıtlar Elimde”

Trajediyi “rezalet” olarak nitelendiren Çömez, “Bu olayın tüm belgeleri elimde. Balıkesir 112’de konuşma kayıtları mevcut. Sistemin bu kadar kokuşmuş olması insan hayatını hiçe sayıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP