
Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Zeki Uçar, Sındırgı İlçe Kongresinde gündemi değerlendirdi. Sözlerine kongrenin memlekete, partiye ve Balıkesir’e hayırlı olması temennileriyle başlayan Uçar konuşmasını sürdürdü: “Son dönemde özellikle uluslar arası sistemde, gittikçe artan talep ve değişik sebeplerden dolayı azalan arz (üretim) neticesi başta enerji, doğalgaz ve petrol olmak üzere pek çok ürünün fiyatı sürekli artmaktadır.
Sanayinin temel girdileri olan petrol ve doğalgazda yaşanan artışlar dünya genelinde tüm emtia fiyatlarının artmasına dolayısı ile gıda fiyatlarının da artmasına sebep olmaktadır. Bu yukarı yönlü artış ülkemizde daha çok iç sebepler neticesi dolar kurundaki artış ile tahammülü daha da zor bir hale getirmiştir.
Üretici üretemez, çiftçi ekemez olmuş, çalışan ücretli kesim azalan alım gücü neticesi geçim derdine düşmüştür. Sanayici hammadde bulamaz olmuş, (özellikle demir çelik sektörü) esnaf pahalıda olsa sunta, cam, profil bulup işleyemez duruma gelmiştir.
Çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşanlar ise artan yem ve gübre fiyatlarından ne yapacağını bilemez hale gelmiştir. Gelinen nokta itibarı ile çeşitli bahaneler bularak veya değişik suç odakları göstererek sorumluluktan kaçmak, sorunları görmezden gelmek sıkıntıyı daha da arttırmaktadır.
İktidar sorumluluğu üzerine almalıdır. Derhal ilgili kurumlar harekete geçirilmelidir. Oluşturulacak komite, komisyon ve çalışma ekipleriyle her sektörde sorunlar masaya yatırılmalı, çözüm yolları araştırılmalı kalıcı somut çözümler üretilmelidir. Milletimiz en az sıkıntı ile bu zorlu süreci geçirmeli gerekli sosyal yardım projeleri ile desteklenmeli özellikle ücretli kesim enflasyona ezdirilmemelidir.” Mustafa ATİK

