
Balıkesir’de bütün partilerde aday adayları ortaya çıkarken, 22 yaşındaki hukukçu Yusuf Güney Yamaç Yazar’ın da en genç milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yazar, İYİ Partiden aday adayı oldu.
Balıkesir’de değişik yaş ve meslekten vatandaşlar milletvekili aday adayı olurken, Edremit’in Çamlıbel Mahallesinde oturan 22 yaşındaki Yusuf Güney Yamaç Yazar da, İYİ Partide aday adayları arasına adını yazdırdı. İlçe ziyaretlerine başlayan Yazar, ilk ziyaretini de Burhaniye İYİ Parti İlçe Başkanlığına yaptı. İlçe başkanı Erdoğan Kahya tarafından karşılanan Yazar kendini tanıttı.
İstanbul Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yusuf Güney Yamaç Yazar, “Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Onun için çiftçilerin ve hayvancıların sorunlarını çok iyi biliyorum. Kararlıyım. Umutsuz gençlerin sesini duyurmak için İYİ Partiden milletvekili olmaya geldim. Gençleri önüne set gibi konan engelleri çok çalışarak beraberce aşmaya geldim. Ülkemiz için gerekli değişimin bir parçası olmak, bu doğrultuda çalışmak için karşınıza İYİ Parti milletvekili aday adayı olarak geldim. İlçe teşkilatları ve esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Bu günde Burhaniye’deyim. İstanbul Sözleşmesine dönülmesi gerektiğine inanıyorum. 6284 sayılı kanunun iyileştirilmesi ve geliştirilmesini istiyorum. İlçe ziyaretlerimiz devam edecek” dedi.
İYİ Parti Burhaniye İlçe Başkanı Erdoğan Kahya da, “Gençleri siyasette görmek bizi mutlu ediyor. Hayırlı uğurlu olsun. Çıktığın yolda başarı diliyorum” dedi. Mustafa ATİK

