
Türkiye Basketbol Ligi 10. Hafta mücadelesinde kendi seyircisi önünde Göztepe ile karşı karşıya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, sahadan 65-80 mağlup ayrıldı.
Kurtdereli Spor Salonu’nda oynanan müsabaka için Sedat Ali Karagülle, Ümit Sonkol, Deishuan Booker, Arda Berk Kaya ve Görkem Doğan ilk beşiyle sahaya çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, maçın ilk isabetli atışını Sedat Ali Karagülle ile gerçekleştirdi. Karşılaşmanın ilk 5 dakikasını 8-4 önde tamamlayan Balıkesir temsilcisi, ilerleyen dakikalarda Ahmet Fatih Cantitiz, Jordan Livingstone Barnes ve Abdoulaye Gueye ile skoru dengeledikten sonra 02:13’te Can Urşan’ın üçlüğüyle 11-13 öne geçti ve 01:05’te de skoru 11-18 yaptı. İsmet Baran Avşar, ilk çeyreğin skorunu 15-18 olarak belirledi.
İsmet Baran Avşar ve Ferhat Seniçeli’nin karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci çeyrekte Michael Chayron Durr ve Berkay Genç’in de süre almasıyla 24-20 öne geçmeyi bilen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Murat Can Esen’in üçlüğüne engel olamayınca 07:04’te 24-25 geri düştü. Karşılıklı sayıların ardından Deishuan Booker’ın üçlüğü, 01:09’da skoru 40-39 yaptı ve soyunma odasına bu tabloda gidildi.
Üçüncü bölüme Eray Büyükcangaz’ın üçlüğüyle giren Göztepe, Jordan Livingston Barnes’ın turnikesiyle skoru 40-44’e getirdi. Michael Chayron Durr’un sağladığı eşitliği Eray Büyükcangaz’ın üçlüğü bozdu. İsmet Baran Avşar’ın kullandığı serbest atışla skor, 51-51 oldu. Jordan Livingston Barnes’ın üçlüğüyle yeniden öne geçen konuk ekip, 57-62’lik avantajını son çeyreğe taşıdı.
Final periyotu İsmet Baran Avşar ve Koralp Türk’ün karşılıklı sayılarıyla başladı. Berkay Genç, 06:09’da skoru 63-67 yapan serbest atışları kullandı. Son bölümde Abdoulaye Gueye’nin yüksek temposuyla avantajını korumayı başaran Göztepe, salondan 65-80 galip ayrıldı.
ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Bu sonuçla, sezonun yedinci kaybını yaşayan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’da ilk beşte maça başlayan hiçbir oyuncunun çift haneli skorlara ulaşamaması dikkat çekerken, 14 sayı kaydeden Michael Chayron Durr, Balıkesir temsilcisini en skorer ismi oldu. Sekizinci galibiyet sevincini Balıkesir’de yaşayan Göztepe’de ise Jordan Livingstone Barnes, 18 sayı, Abdolulaya Gueye de 17 sayıyla günün en başarılı oyuncuları olarak kayda geçti.

