
Balıkesir Süper Amatör Lig’de (SAL) puan mücadelesi hafta sonu oynanan karşılaşmalarla devam etti. Merkez’de Bigadiç Belediyespor ve Sındırgı Belediyespor zirvedeki yerlerini korurken, Körfez’de Körfez Eğitim Gelişimspor liderliğe yükseldi. Marmara’da ise Susurlukspor ile Gönen Belediyespor puan cetvelinin ilk iki sırasındaki takımlar oldu.
Balıkesir Süper Amatör Lig Merkez ve Marmara gruplarında üçüncü, Körfez Grubu’nda ise ikinci hafta müsabakaları oynandı.
Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nde oynanan maçta Yakupköyspor engelini ilk 45 dakikada Kerim Alıcı, Sefer Bayıl ve Cafer Erkek’in kazandırdığı gollerle 1-3’lük skorla aşan Bigadiç Belediyespor, 3’te 3 yaparak, yoluna fire vermeden devam etti.
Kendi evinde oynanan müsabakada Gaziosmanpaşaspor’u Cengiz Başkır ve Mesut Er’in gollerle 2-1 mağlup eden Sındırgı Belediyespor da 9 puana ulaşarak zirve ortaklığını sürdürdü.
MAÇI 2-0’DAN DÖNDÜRDÜLER
Ayvalık Hüsnü Uğural Stadı’nda 2008 Yenimahallespor’un misafiri olan Körfez Eğitim Gelişimspor, 8’nci dakikada Tugay Sayar’ın penaltı golüne engel olamadığı gibi 14’ncü dakikada da Atakan Mat’ın golüne mani olamadı ve soyunma odasına 2-0 mağlup girdi.
Karşılaşmanın 47’nci dakikasında Yasin Ayaklı ile farkı 1’e indiren Burhaniye ekibi, 57’nci dakikada Ramazan Beydili ile skoru eşitledi. Maçın 86 ve 90’ncı dakikalarında Usalp Can’ın attığı goller, Körfez Eğitim Gelişimspor’un sahadan 2-4 galip ayrılmasını ve 6 puanla liderlik koltuğuna oturmasını sağlarken, kırmızı kartlar da maça damga vurdu.
YEDİ KIRMIZI KART ÇIKTI
Maçın 60’ncı dakikasında ev sahibi ekipten Atakan Mat, 90’ncı dakikada ise konuk takımdan Muhammed Ali Polat kırmızı kart gördü. Maçın son düdüğünün ardından ise 2008 Yenimahallespor’dan Diyar Korkmaz, Berkay Kıntaş ve Efecan Dikme, Körfez Eğitim ve Gelişimspor’dan ise Kartal Öztaşkın ile Kudret İleri kırmızı kart gören oyuncular kervanına katılırken, toplam 7 oyuncunun ihraç edilmesi, maçın en çok konuşulan hususu oldu.
Marmara Grubu’nda sezonun ilk iki karşılaşmasından üçer puanla ayrılan Susurlukspor ile Gönen Belediyespor, Susurluk İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maçın 29’ncu dakikasında Ahmet Tercan’ın golüyle 1-0 öne geçen Susurlukspor, bu avantajını 90’ncı dakikaya koruyabildi ama son düdüğe taşıyamadı. Gönen Belediyespor’a puanı getiren golü 90’ncı dakikada Hüseyin Köl kaydetti. Ersen TAGUŞAR
Balıkesir Süper Amatör Lig’de hafta sonu oynanan maçların sonuçları:
MERKEZ GRUBU
Yakupköyspor 1-3 Bigadiç Belediyespor
Sındırgı Belediyespor 2-1 Gaziosmanpaşaspor
Kepsut Belediyespor 1-2 İvrindi Belediyespor
Etiborspor 3-3 Gökköyspor
KÖRFEZ GRUBU
2008 Yenimahallespor 2-4 Körfez Eğitim Gelişimspor
Adaspor 3-3 1966 Edremitspor
Gömeç Belediyespor 1-4 Küçükköyspor
Altınovaspor 0-2 Havran Belediyespor
MARMARA GRUBU
Susurlukspor 1-1 Gönen Belediyespor
Marmara Adalar Belediyespor 3-2 Paşaçiftlikspor
Hasanbeyspor 1-1 Erdekspor
Balya Belediyespor 3-0 Avşaspor (Hükmen)