Balıkesirspor’un yer aldığı Gelişim Ligleri’nde ikinci bölüm sona erdi

Yayınlanma Tarihi :
Balıkesirspor’un yer aldığı Gelişim Ligleri’nde ikinci bölüm sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve üç devreli lig usulüne göre oynanan Gelişim Ligleri’nde sezonun ikinci bölümü de sona erdi. Beş ayrı yaş kategorisinde mücadele eden Balıkesirspor’un en başarılı takımı olarak 3. Grup’ta liderliği elinde bulunduran U16 Takımı olurken, U17 ekibi de zirve yarışına ortaklığını sürdürüyor.

Gelişim Ligleri’nde U14 ve U16 kategorilerinin ardından U15, U17 ve U19 müsabakalarından da ikinci devre tamamlandı. Balıkesirspor altyapı takımları; devre arasına 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak girdi.

U14 Gelişim Ligi 3. Grup’ta oynadığı son maçta Bursaspor’a tek golle yenilen Balıkesirspor; 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle noktaladığı ikinci devrenin sonunda 17 puan toplayarak Bursaspor ve İnegöl Kafkasspor’un ardından ikinci sırada yer aldı.

Hafta sonu Karacabey Belediyespor’u konuk eden Balıkesirspor U15 Takımı, maçın ilk devresinde kalesinde gördüğü iki gole 67’nci dakikada Mehmet Emir Akyol ile karşılık vererek umutlansa da kalan dakikalar beraberlik golünü bulmaya yetmedi. Böylece, dördüncü kez rakipleriyle puan paylaşan kırmızı-beyazlılar, diğer maçlarda 5 galibiyet ve 9 yenilgi alarak hanesine yazdırdığı 19 puanla altıncı basamakta bulunuyor.

U16 TAKIMI ZİRVEDE

Son olarak Uşakspor’u 4-0 yenerek, dokuzuncu galibiyet sevincini yaşayan Balıkesirspor U16 Takımı, diğer maçlarına elde ettiği 1 beraberlik ve 4 yenilgi neticesinde kazandığı 28 puanla 3. Grup puan cetvelinin zirvesindeki yerini sezonun üçüncü bölümüne de taşımayı bildi.

İkinci devrenin son maçının sahne olduğu derbide Teksüt Bandırmaspor’u misafir eden Balıkesirspor, oldukça çekişmeli geçen mücadelenin son dakikalarında Umut Yaşar, Efe Emir Gerenli ve Yiğit Dönmez’in kazandırdığı gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla, sezonun sekizinci galibiyet sevincini yaşayan kırmızı-beyazlılar, devre arasına 28 puanla ikinci sırada girerken, lider Belediye Kütahyaspor’un ensesinden nefesini eksik etmiyor.

Balıkesirspor U19 Takımı ise son maçında Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi 2 Numaralı Saha’da Kocaelispor ile karşı karşıya geldi. Konuk ekibin Bünyamin Dalkılıç ile bulduğu golü Sergen Güven ile cevaplayan genç Balkesler, Fatihhan Demir’in golünü engelleyemedi ve ilk 45 dakika Kocaelispor’un 1-2 üstünlüğüyle sona erdi. Ahmet Eren Ersoy’un kafa golüyle 61’nci dakikada 2-2 eşitliği yakalayan Balıkesirspor, üç puanı getirecek golü bulamadı. Geride kalan 18 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi alarak 22 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, yedinci basamakta bulunuyor.

Beş ayrı yaş kategorisinde üç devreli lig sistemine göre oynanan Gelişim Ligleri’nde sezonun üçüncü bölümü Mart ayının ilk haftasında oynanacak müsabakalarla start alacak.

Kaynak : Harun Çağlar

YORUM YAP