BIST 100
14.459,73 3,74%
DOLAR
46,2787 0,02%
EURO
53,7866 0,45%
GRAM ALTIN
6.452,90 2,80%
FAİZ
41,76 -2,36%
GÜMÜŞ GRAM
105,45 4,15%
BITCOIN
66.409,00 3,81%
GBP/TRY
62,1516 0,14%
EUR/USD
1,1613 0,39%
BRENT
82,91 -5,06%
ÇEYREK ALTIN
10.550,49 2,80%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
30 °
Şu anda Süper Lig fikstür verisi bulunamadı.
  • ANASAYFA
  • SPOR
  • Eti Maden Etispor’dan Net Galibiyet: 3-0 Ama Yetmedi

Eti Maden Etispor’dan Net Galibiyet: 3-0 Ama Yetmedi

Eti Maden Etispor’dan Net Galibiyet 3-0 Ama Yetmedi

Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta sezonun son virajına girilirken, şampiyonluk yarışı dramatik bir gelişmeyle farklı bir boyut kazandı. Balıkesir temsilcisi Eti Maden Etispor, 29. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Kuşadasıspor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek üzerine düşeni yaptı. Ancak aynı saatlerde zirve yarışını doğrudan etkileyen diğer maçta yaşanan gelişme, Bandırma ekibinin umutlarını büyük ölçüde zora soktu.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Davutlar Semt Sahası’nda oynanan mücadelede sahaya oldukça istekli ve kontrollü çıkan Eti Maden Etispor, ilk düdükten itibaren oyunun hâkimi oldu. Rakip yarı sahada baskı kuran Balıkesir temsilcisi, aradığı golü geciktirmedi. İlk yarıda Oğuzhan Palaz’ın penaltı vuruşuyla öne geçen konuk ekip, bu golün ardından tempoyu düşürmeyerek Sercan Şaşmaz ile farkı ikiye çıkardı. İlk 45 dakika, Eti Maden Etispor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da oyun disiplininden kopmayan Bandırma temsilcisi, savunmada hata yapmadan kontrollü oyununu sürdürdü. Karşılaşmanın son bölümlerinde Mustafa Kaya’nın attığı golle farkı üçe çıkaran Eti Maden Etispor, sahadan 3-0 galip ayrılarak kritik bir deplasman zaferine imza attı. Bu sonuçla hanesine üç puanı yazdıran ekip, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek adına önemli bir adım attı.

Ancak sahadaki galibiyet, puan tablosuna yansıyan tablo açısından yeterli olmadı. Çünkü Eti Maden Etispor’un en yakın rakibi olan Manisa 1965 Nurlupınar Gençlergücü’nün İzmir deplasmanında karşılaşacağı Güzeltepe FSK müsabakası oynanamadı. Ev sahibi ekibin sahaya çıkmaması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun karşılaşmayı 3-0 hükmen Manisa temsilcisi lehine tescil etmesi bekleniyor. Bu gelişme, Manisa ekibinin son haftaya büyük bir avantajla girmesine neden olacak.

Yaşanan bu durum, sahada mücadele ederek puan kazanan Eti Maden Etispor açısından talihsiz bir tablo ortaya çıkardı. Bandırma temsilcisi, şampiyonluk yarışında kaderini yalnızca kendi performansıyla belirleyememenin dezavantajını yaşadı.

Gözler şimdi sezonun son haftasına çevrildi. 3 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Bandırma Eti Maden Sahası’nda oynanacak sezonun son maçında Eti Maden Etispor, Manisaspor’u konuk edecek. Bu karşılaşma her ne kadar prestij açısından önem taşısa da Manisa temsilcisinin hükmen galibiyetle şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemiş olması, maçın sportif anlamdaki ağırlığını farklı bir noktaya taşıyor.

Bölgesel Amatör Lig’de sıkça tartışma konusu olan hükmen sonuçlar ve sahaya çıkmayan takımlar meselesi, bu sezon da şampiyonluk yarışına doğrudan etki ederek adalet tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Eti Maden Etispor cephesinde ise sezon boyunca verilen emeğin karşılığını alamama hissi öne çıkarken, takımın son hafta mücadelesine nasıl bir motivasyonla çıkacağı merak konusu.

Tüm bu gelişmeler ışığında, BAL 8. Grup’ta sezonun son düdüğü yalnızca bir şampiyonu değil, aynı zamanda tartışmalı bir sürecin de bilançosunu ortaya koyacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Mustafa suat Yilmac 29.04.2026 20:31

Geçen senede edronun şampiyonluğu çalındı edro ikinci bitirdi fakat lider bitiren takım üçüncü lige çıkmayıp takımı sattı buda bir hak yeme aynı ilden dört beş takım varken Balıkesir’de üç takım olmasida saçma sistem degismeli

Yanıtla