
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 5. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Uludağ Basket NBSD’yi 81-71 mağlup eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, iki hafta süren yenilgi serisini noktalamayı başardı.
Edremit Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayıp, hücumda doğru hamleleri yaparken, aynı istikrarı savunmada da gösterten Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ilk çeyreği 28-12 önde tamamladı.
Benzer bir mücadeleye sahne olan ikinci periyotta, ilk çeyreğe göre biraz daha toparlanma gayreti gösteren Uludağ Basket NBSD, soyunma odasına 50-28 geride girmekten kurtulamadı.
İki takımın da savunma tedbirlerine öncelik verdiği üçüncü çeyrekte daha iyi organze olan İstanbul temsilcisi, 20-23’lük periyot skoruyla farkı 19’a düşürmeyi başarsa da Körfezin Melekleri, son çeyreğe 70-51 önde girdi.
Final periyotunda sayı üretmekte zorlanan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, özellikle ilk çeyrekte yakaladığı 16 sayılık avantajı, son topa kadar korumayı başardığı maçı 81-71 kazanarak, sezonun üçüncü galibiyetini aldı.
ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Ferhatoğlu Edremit Belediyespor’da 10’da 5 isabetli üçlükle toplam 21 sayıya imza atan Zilan Gülsüm’ün yanı sıra 18 sayı, 12 ribaund ve 4 asist performansı sergileyen Mikayla Amari Cowling ve 17 sayı, 1 ribaund ve 4 asist ile mücadele eden Yağmur Öztürk, galibiyette önemli rol oynadı.
Konuk takımının Amerikalısı Tearra Ra Shawn Banks ise 27 sayı, 12 ribaund ile Maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) oldu.

