BIST 100
10.208,76 -1,56%
DOLAR
41,9207 0,17%
EURO
48,9065 -0,21%
GRAM ALTIN
5.727,34 -1,65%
FAİZ
40,62 0,05%
GÜMÜŞ GRAM
69,89 -4,21%
BITCOIN
106.978,00 -0,07%
GBP/TRY
56,3083 0,06%
EUR/USD
1,1655 -0,27%
BRENT
61,29 0,38%
ÇEYREK ALTIN
9.364,20 -1,65%
Balıkesir Parçalı Bulutlu
Balıkesir hava durumu
13 °
Galatasaray
21:30
Karagümrük
15 Ağustos
Kocaelispor
19:00
Samsunspor
16 Ağustos
Göztepe
21:30
Fenerbahçe
16 Ağustos
Alanyaspor
21:30
Rizespor
16 Ağustos
Gençlerbirliği
19:00
Antalyaspor
17 Ağustos
Konyaspor
19:00
Gaziantep FK
17 Ağustos
Beşiktaş
21:30
Eyüpspor
17 Ağustos
Başakşehir
21:30
Kayserispor
17 Ağustos
Kasımpaşa
21:30
Trabzonspor
18 Ağustos

Şampiyonlar belli oldu

Şampiyonlar belli oldu

Kasım ayında başlayan ve dün sona eren Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu. Yıldızlar Kategorisi’nde Burhaniye Bahçelievler FC takımı, Gençler Kategorisi’nde ise Ayvalık Gençlik takımı şampiyon olarak büyük sevinç yaşadı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Kasım ayında bu tarafa devam eden Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın bu yılki ayağına 20 ilçede, bin 132 mahalleden 2 bin takımın formasını giyen 20 bin sporcu katıldı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvada oynanan toplam 2 bin 50 müsabakayı Balıkesir hakemleri yönetti.

İlk olarak mahalle birincilerinin belirlendiği Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nda daha sonra ilçe birincilerinin belirlendiği organizasyon ile turnuva devam etti. İlçe birincilerinin de belirlenmesinin ardından il birinciliği müsabakaları start aldı Deplasmanlı gerçekleştirilen maçlarla finale kadar gelindi.

Özellikle deplasmanlı gerçekleştirilen müsabakalar öncesinde deplasmana giden takımlar, gittikleri ilçe belediyesi ve organizasyon komitesince misafir edilirken, her maçın ardından ilçe gezisi ve iki takımın da katıldığı yemek organizasyonları gerçekleştirildi. Bu sayede gittikleri ilçeleri tanıma imkânı bulan sporcular, kısa da olsa tatil yapma olanağına sahip oldular.

Mahalle Ligi Futbol Turnuvası, dün Atatürk Stadyumu’nda Yıldızlar Kategorisi ve Gençler Kategorisi’nde oynanan final müsabakalarıyla tamamlandı.

Balıkesir Bölgesi A Klasman Yardımcı Hakemi Bilal Gölen’in yönettiği final gününün ilk maçında Yıldızlar Kategorisi’nde Altıeylül Belediyespor ile Burhaniye Bahçelievler FC takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı 4-0 Burhaniye Bahçelievler FC takımının üstünlüğü ile sona eren karşılaşmayı 5-1’lik skor ile tamamlanırken Bahçelievler FC şampiyon oldu.

Balıkesir Bölgesi A Klasman Yardımcı Hakemi Ahmet Ayaz’ın Gençler Kategorisi final müsabakasında ise Burhaniye Şarköy FC ve Ayvalık Gençlik takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında attığı gollerle rakibi Burhaniye Şarköy’ü 2-0 mağlup etmeyi başaran Ayvalık Gençlik takımı Gençler Kategorisi’nin şampiyonu oldu.

Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Altıeylül Belediyesi Başkan Vekili Fikrettin Kocaman, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Soner Korkmaz tarafından verildi.

Turnuvada dereceye giren takımlara madalya, kupa ve hediye çeki verilirken, Yıldızlar Kategorisi Şampiyonu Burhaniye Bahçelievler FC ve Gençler Kategorisi Şampiyonu Ayvalık Gençlik, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Balkan Kültür Turu’na katılacak. İrfan DUROĞLU

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?