Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) erteleme müsabakalarının da oynanmasıyla birlikte tüm takımların maç sayıları eşitlendi. Play-Off şansını matematiksel olarak sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, geride kalan 31 hafta itibariyle ligin en fazla sayı kazanan takımı olarak ilginç bir istatistiğe imza attı.
Son üç haftaya girilen Türkiye Basketbol Ligi’nde Trabzonspor, Esenler Erokspor, iLab Basketbol ve MKE Ankaragücü Ikon Menkul arasında yaşanan şampiyonluk yarışı tüm heyecanıyla devam ediyor. Ligde Balıkesir’i temsil eden Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile Bandırma Bordo Basketbol da Play-Off hesaplarını son 3 karşılaşmaya taşımayı başardı.
İstanbul Ankaspor’un ardından Kapaklıspor’un da veda etmeye hazırlandığı ligin 31’nci haftası geride kalırken Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, ilginç bir istatistiğe imza attı.
Geride kalan 31 maçta 15 galibiyet ve 16 yenilgi alan mavi-yeşilliler, bu maçlarda kazandıkları 2 bin 737 sayıyla tüm takımların önüne geçmeyi başardı. Liderlik koltuğunu elinde bulunduran Trabzonspor’un 2 bin 716 sayı attığı sıralamada bu anlamda diğer rakiplerine fark atan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, puan cetvelinde ise 11’nci basamakta bulunuyor.
İniş-çıkışlı bir performans sergilediği sezonun tamamlanan bölümünde İstanbul Ankaspor ile oynadığı her iki maçta da 100 sayı barajını aşan Balıkesir temsilcisi, Esenler Erokspor, Çayırova Belediyesi, OGM Ormanspor ve Kapaklıspor müsabakalarında da aynı sevinci yaşadı.
Diğer taraftan son oynanan Pizzabulls Cedi Osman Basket karşılaşmasını 45 sayıyla tamamlayan Alonzo Verge de Balıkesir Büyükşehir Belediyespor forması giydiği 25 maçta ulaştığı 700 sayıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Balıkesir temsilcisinin tecrübeli kaptanı Ümit Sonkol da 409 sayıyla Amerikalı oyuncunun en büyük destekçisi olarak göze çarpıyor.