BIST 100
11.231,17 -2,99%
DOLAR
49,6277 0,10%
EURO
55,7443 0,03%
GRAM ALTIN
6.470,03 -1,95%
BITCOIN
81.529,00 -3,64%
FAİZ
39,62 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
88,23 -4,54%
GBP/TRY
66,5211 0,09%
EUR/USD
1,1206 -0,23%
BRENT PETROL
107,69 1,08%
ÇEYREK ALTIN
10.578,49 -1,95%
Balıkesir Parçalı Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
22 °
  • ANASAYFA
  • ASAYİŞ
  • Balıkesir’de ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Balıkesir’de ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Balıkesir Valiliğinden yapılan duyuruda, meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, kuvvetli rüzgârların bölgede etkili olacağı ve bu durumun orman yangını riskini artıracağı duyuruldu.

orman

Balıkesir Valiliğinden yapılan duyuruda, meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, kuvvetli rüzgarların bölgede etkili olacağı ve bu durumun orman yangını riskini artıracağı duyuruldu.

Açıklama, Balıkesir genelinde tüm orman alanlarına giriş ve çıkışların 31 Ekim 2024'e kadar yasaklandığı kaydedildi. Yapılan duyuruda Kazdağı Milli Parkı ile ilgili olarak “Kazdağı Milli Parkı sınırlarında belirtilen rotalar dâhilinde Alan Kılavuzu alarak ve alan giriş ücreti ödeyerek; foto safari, jeep safari, botanik gözlemi, Cam Seyir Terası ve seyir noktaları ziyaretleri ile trekking ve benzeri güzergâh organizasyonlarının yapılması tüm yıl boyunca serbesttir. Ayrıca Edremit İlçesi Mehmetalan Mahallesi Yalama Giriş Kontrol Noktası-Sarıkız arasındaki yol güzergahı, Avcılar Mahallesi Kışladağ Giriş Kontrol Noktası - Dereçatı -Ayıkapısı arasındaki yol güzergahı, Kazdağı Milli Parkı Cam Seyir Teras - Ayıkapısı arasındaki yol güzergahı ormana giriş yasak hükümlerine tabi olmayacaktır.” denildi.

Öte yandan, valiliğin sosyal medya hesaplarından ateşli ve ateşsiz piknik yapılabilecek alanların bilgisi de paylaşıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?