
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte her gün binlerce çocuğu, okula götürüp getiren servis şoförleri ve rehberlere eğitim verdi.
2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafik tedbirleri amacıyla hazırlanan ‘Okul Servis Araçları Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik Bilgilendirme Eğitimi’ Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası salonunda yapıldı.
SERVİS ŞOFÖRLERİNE VE REHBERLERE EĞİTİM
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası toplantı salonunda gerçekleşen “Okul Servis Araçları Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik Bilgilendirme Eğitimi”ne servis şoförleri ve rehberler katıldı.
Toplantıda konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Keskin, bilgiler vererek, servis şoförlerinin polis ve diğer güvenlik birimleriyle işbirliği halinde olması gerektiğini belirterek “Çocuklarımız sizlere emanet” dedi.
KAZASIZ, BELASIZ EĞİTİM TEMENNİSİ
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Keskin, konuşmasında okul servislerinde aranan şartlar ve servis araçlarıyla ilgili yönetmelik hakkında bilgi verdi.
Keskin, “Yeni bir eğitim yılında birlikte olmaktan mutluyuz. Bu yıl da kazasız belasız bir eğitim yılını geçirmeyi diliyoruz. Ülkemizin en önemli sorunu eğitim. Bu eğitime de sizlerin çocuklarımızı taşıyarak çok büyük katkılarımız var. Servis taşımacılığını da sağ salim kurallara uyarak en güzel şekilde yapacağınıza inanıyoruz. Aileler çocuklarını sizlere emanet ediyor, sizlere güveniyor. Sizleri, şefkatli, tecrübeli, kurallara uyan, çocuklarımızı koruyan, emanetleri en iyi şekilde yerine ulaştıran insanlar olarak görüyoruz. Sizlerden isteğimiz, çocuklarımızı en iyi şekilde korumanız. Polis ve diğer görevlilerimiz ile işbirliği yapın. Sorunlarınız varsa bizlere, milli eğitime, okul müdürlerine iletebilirsiniz. Sizden isteğim eksiklerinizi en kısa sürede tamamlayın ve emanet çocuklarımıza çok dikkat edin. Bunun telafisi yok. Hiçbir aileye akşam evine çocuğunuzu sağ salim getiremedik diyemeyiz” diye konuştu. Ardından sorulara yanıt verildi. Baş Polis Memuru Murat Önal tarafından Okul Servis Şoförleri Eğitim Sunumu gerçekleştirildi. İmran YOLAÇ