BIST 100
11.368,71 0,02%
DOLAR
41,4710 0,07%
EURO
48,8418 0,33%
GRAM ALTIN
5.009,99 0,62%
FAİZ
39,77 -0,08%
GÜMÜŞ GRAM
59,94 2,38%
BITCOIN
111.778,00 -1,58%
GBP/TRY
55,8049 0,07%
EUR/USD
1,1752 0,12%
BRENT
69,06 -0,36%
ÇEYREK ALTIN
8.191,36 0,63%
Balıkesir Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
24 °

Kafaoğlu: Türkiye’ye özgüven geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, olağan genel kurulunu gerçekleştiren Balıkesir MÜSİAD Şube Başkanı Tuncay Yıldız ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Türkiye ve Balıkesir için son derece önemli olduğunu, her geçen gün adından daha fazla söz ettirdiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, derneğin sadece sanayicilerin ve işadamlarının derdi ile değil Türkiye'nin ana sorunlarıyla ilgili de her zaman görüş belirttiğini, fikir beyan ettiğini ve yön gösterdiğini söyledi.

MÜSİAD’ın açıklamaların yıkıcı değil yapıcı olduğunu vurgulayan Kafaoğlu, üyesi olmakla şeref duyduğu MÜSİAD’ın Balıkesir'de yeniden şube statüsü kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

“ÜLKEDE YAPILAN HİZMETLERİ GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Kafaoğlu, “Büyükşehir belediye başkan adayımız belli, şimdi önümüzdeki hafta içerisinde ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesini bekliyoruz. Onlar da belirlendikten sonra bir seçim çalışmasıyla ilgili bir takvim çıkacak o takvim çerçevesinde milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız ve adaylarımız başkan adayı olmayan başkanlarını da dahil olmak üzere hepimiz sahada olacağız, yeniden Balıkesir'de Ak Partili belediyelerin çoğalması noktasında ciddi gayretlerimiz olacak.

16-17 yıldan beri ülkede yapılan hizmetleri görmemek mümkün değil yani ne yapılmadı diye soracak olursanız ne yapılmadı ki; her şey yapıldı.  Gerçekten duble yollarla işe başlandı işte artık duble yollar 20 bin kilometreyi geçti şimdi otoyollar yapılıyor. İstanbul-İzmir otoyolu Balıkesir'e ne kadar fazla katma değer ürettiğini hep beraber yaşayarak görüyoruz ve arkasından da Çanakkale Köprüsü ve otoyol yine Balıkesir'de kesişecek. Bu 16 yıl içerisinde hastaneler, şehir hastaneleri, okullar,  derslikler, hızlı trenler, otomobiller ve denizin altından otoyollar geçirildi.

Rahmetli Demirel zamanında bir tane Boğaziçi köprüsü yapılmış, rahmetli Özal tarafından Fatih Sultan Mehmet köprüsü yapılmış. Ama bu 16 yıllık Recep Tayyip Erdoğan iktidarında ne yapılmış diye baktığınız zaman boğazın üstüne 3’ncü büyük bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılmış hızını alamamış boğazın altından trenleri geçirilmiş, Marmaray'la hızını alamamış bir de otomobilleri geçirmiş, Avrasya tüneliyle yine hızını alamamış Marmara Denizi'nin üzerinden Osmangazi Köprüsü yapılmış, şimdi de Çanakkale'ye Boğaz Köprüsü yapılıyor. 1915 Çanakkale köprüsü yapılıyor hakikatten bakıldığı zaman Türkiye’de güzel işler yapıldı. Şimdi üçüncü havalimanı İstanbul’da yapılıyor. Şu an da dünyada devam eden 10 büyük ana yatırımdan parasal olarak büyüklüğüne baktığımızda 6’sı Türkiye’de yapılıyor. Türkiye’ye bir özgüven geldi, kendi sanayicisine ve iş adamına bir özgüven geldi. İşte ihracatımız 170 milyar dolarlara yaklaştı, tabi ki sıkıntılarımız yok mu var ama ekonomik sıkıntılarımız ve döviz üzerinden savaş başlatmak isteyenler oldu, hamdolsun Türk milleti bu birlik ve beraberlik ruhuyla bu gelen sıkıntıları göğsünü siper ederek aşıyor. İşte 15 Temmuz’da silahlı saldırı oldu. Darbe girişimi oldu onu halkımız püskürttü. Arkasından güney sınırlarımızda terör devletleri oluşturulmak istendi, Fırat kalkanıyla, zeytin dalıyla onlar engellendi. Şimdi yeniden bir hazırlık içerisindeyiz oraları güvenli hale getirebilmemiz için, ülkemizin bekası için çalışmalar sürüyor” dedi.

“ÜYE, ÜLKE, ÜMMET”

MÜSİAD Başkanı Tuncay Yıldız da; ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu iki yılımızı Balıkesir’de en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. MÜSİAD’ın ilkesi dahilinde olacak en büyük şey üye, ülke ve ümmettir. Balıkesir’de MÜSİAD olarak şehrimize bir şeyler katmanın peşinde olacağız, genel merkezimizin desteğiyle Balıkesir’e bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Mahmut ACARÖZ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?