
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, korona virüs salgını öncesi başlayan ekonomik krizin etkisini halkın salgın sürecinde daha çok hissettiğini söyledi. Akın “Halk krizin farkında ama farkında olmayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bugün açıklanan enflasyon rakamları halkın değil iktidarın enflasyonudur. Enflasyonu yara bandı olarak kullanan bir iktidar var. Oysa ekonomide ciddi operasyonlara ihtiyaç var ” dedi.
CHP’li Ahmet Akın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını artık her vatandaşın bildiğini ifade etti. “Herkes biliyor, fiyatlar yükseldi ve enflasyon arttı” diyen Ahmet Akın, işsizliğin ve en önemlisi de gelirsizliğin arttığına dikkat çekti. Akın “Türkiye korona virüs öncesi büyük bir ekonomik krizin içindeydi. Salgın ile birlikte kriz daha da derinleşti. İktidarın aldığı ekonomik tedbirler devletin kasasında para olmayınca yetersiz kaldı. Bu gün en büyük ekonomik tehlike işsizlik sayısındaki artış. Beraberinde gelirsizlik. Artan yoksulluk! Bir ayı aşkın süredir geliri olmayan insanlarımız var.
“İNSANLAR İŞSİZ KALIYOR”
Kapanan işyerleri yüzünden işsiz kalan insanlarımız var. Yoksulluk artıyor. Daha da kötüsü kalıcılaşıyor. Bu krizin üstünü enflasyon rakamları ile oynayarak kapatamazsınız. Yaraya pansuman yapmak yerine yara bandı yapıştırıyorlar ”dedi.
Salgın sürecinde ekonomiyi değerlendirmek açısından elektrik tüketimini yakından izlediklerini belirten Akın, şöyle devam etti “Üretimde girdi niteliği taşıyan elektrik tüketimi ekonomik büyümenin tahmin edilmesinde tek başına yeterli olmasa da büyümenin gidişatı açısından önceden bilgi sağlaması açısından önemlidir. EPİAŞ verilerine göre Nisan ayında Türkiye’de 19.1 milyar kilovatsaat elektrik tüketildi. Bu rakam, Nisan 2019 dönemindeki 22.6 milyar kilovatsaatlik tüketime göre 3,5 milyar kilovat saat bir gerilemeye işaret etmektedir. Yani yaklaşık yüzde 20. Bunun yanı sıra konut elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 20 oranında artış var. Evine kapanan ve geliri azalan ya da hiçbir geliri kalmayan vatandaşlarımızı faturalarındaki bu artış onları daha çok sıkıntıya sokuyor.” (Haber Merkezi)

